Mevlüt Çavuşoğlu Anlatya'da

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin ilk 'Türk' Başkanı seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti.

Çavuşoğlu'nu Antalya Havalimanı'nda Vali Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bürokratlar ve partililer olmak üzere yaklaşık 300 kişi karşıladı. Karşılama sırasında iki çocuktan çiçek alan Çavuşoğlu, kendisini karşılayan 300 kişi ile tek tek tokalaşıp öpüşürken, CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile sadece tokalaşması dikkat çekti.

İÇİNDE YÜREĞİMİZ VAR

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin ilk 'Türk' Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Yüksel ve Antalyalılara kendisine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Vali Yüksel de Çavuşoğlu'na, en kalbi duygularla başarılar dilediğini belirterek, 'İçinde yüreğimiz var' dediği bir gümüş tabak hediye etti.

Mevlüt Çavuşoğlu da yeni görevinin kendisini onurlandırdığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Valimiz ve Antalyalıların destekleri için teşekkür ediyorum" dedi. Yedi yıldan bu yana delegasyon olarak emek verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin sosyal, ekonomik, eğitim ve sağlık alanlarındaki ilerlemeleriyle itibarlı ve uluslar arası örgütlerde saygın bir ülke olduğunu söyledi. Vali Yüksel'in her zaman desteğini aldıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Valimiz himaye ve desteği ile, bize açık çek vermesiyle 4-5 yıldır burada Avrupa Konseyi toplantıları yaptık" dedi.

SADECE SARIGÜL VE KARAYALÇIN KUTLADI

Pek çok üye ülkeden kutlama telefonları ve mesajları aldığını anlatan Çavuşoğlu, üye olmayan komşu ülkelerden de aynı kutlama mesajları geldiğini ifade etti. "Demek ki bir Türk Başkandan beklentiler fazla. Bunları karşılamak lazım" diyen Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin "Muhalefet partilerinden destek geldi mi?" sorusuna Çavuşoğlu, tartışmalara girmek istemediğini ancak sadece Mustafa Sarıgül ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan kutlama mesaj ve telefonu geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Kırgınlık mı var? Bunu neye bağlıyorsunuz?" sorusuna ise "Kırgınlık yok. Bunun önemini anlayamamış, dar çerçevede kısır siyaset içinde görmüşlerdir" diye karşılık verdi.

DİN SİYASETE ALET OLMAMALI

Bir gazetecinin, Meclis'te yaşanan 'peygamber' tartışması ile ilgili sorusuna ise Çavuşoğlu, "Böyle tartışmaları doğru bulmuyorum. Siyasete peygamberimiz ve din gibi önemli değerleri alet etmemek lazım. Dinler partilere ad olarak bile verilmemeli. Öyle bir tartışmanın başlaması ölçüsüz bir davranış. Liderlerin eşlerine dil uzatmak da çirkin bir davranış" karşılığını verdi. AK Parti'ye 'ılımlı islami parti' yakıştırması yapıldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Biz bunu hiçbir zaman kabul etmedik" dedi.
Ziyarette Antalya ile ilgili projelere de değinen Çavuşoğlu, 2016 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması için çalışacaklarını, bu şampiyonanın bir ayağının Antalya'da gerçekleştirilebileceğini söyledi. Antalya Havalimanı ile övündüklerini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı'nın açılması için çalıştıklarını belirtti.