Bakan Akdağ kavgayı açıkladı

Sağlık Bakanı Akdağ, Meclis'te yaşanan kavgadan MHP'li Osman Durmuş'u sorumlu tuttu, özür dilemeye çağırdı.

MHP’li Durmuş'un Başbakan Erdoğan'a yönelik yaptığı “Peygamber” benzetmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Akdağ şunları söyledi:

ÇOK ŞEYE SABRETTİM…

"Ben Sağlık Bakanlığım boyunca defalarca Sayın Osman Durmuş'un eleştirileriyle karşılaştım. Bu eleştirilerin bir kısmı haksız, ölçüsüz, aşırı eleştirilerdi. Hepsine tahammül ettim. Hepsine sabrettim. Ancak dünkü durum çok farklı bir durumdu. Dün Müslüman olan herkes açısından son derece önemli olan peygamberimizin ismi, yine dinin gerekleri olarak düşünülen bir başka hususla bir araya getirilerek adeta alay edilircesine bir konuşma yapılınca gerginlik doğmuştur".

ÇİRKİNLİK NUMUNESİ KONUŞMA
"Sayın Osman Durmuş ağza alınmayacak, çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu konuşma bir çirkinlik numunesi olarak tarihe mal olacaktır. Ümit ediyorum ki bu kişinin kendisi ya da partisi bu talihsiz beyanlardan dolayı halktan özür diler. Kimsenin böyle bir konuşma yapmaya hakkı yok. Bütün insanları, bütün halkı, bu ülkede yaşayan yüzde 99'u Müslüman olan insanları rencide edersiniz. İnsanların maneviyatı, inancı, kutsalları önemlidir. Bunlara saygı göstereceksiniz. Böyle uluorta, alay eder gibi bu konuları gündeme getiremezsiniz. Dünyanın neresinde yapılsa tepki alır, insanlar buna razı olmaz. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir iş yapıldı".

TARTIŞMA CEKET TARTIŞMASI DEĞİL

Sakin tavırlarıyla tanınan Sağlık Bakanı Akdağ, kavga görütüleriyle ilgili ise şunları söyledi:
"Fotoğraflara neyin yansıdığından daha önemli olan, orada neyin olduğudur. Bir meclis idare amiri muhalefet partisine bağlı milletvekilleri tarafından resmen darp edilmiştir. Bunları konuşmak lazım. Yoksa ceket şuraya geldi, ceket şuraya gittilerle bunu konuşmamak lazım. Ortada somut olaylar var.”