ABD Toyota'yı suçladı

Amerikan hükümeti, Japon otomobil üreticisi Toyota'yı arızalı gaz pedalı sorununu çözmekte çok geç kalmakla suçladı.

ABD Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, yayınladığı açıklamada, olası güvenlik açığıyla ilgili sorular sorulmaya başlandığında, Toyota'yı tüketicileri korumak için önlem almaya teşvik ettiklerini belirterek, "Toyota şimdi sorumlu önlemler aldı, ancak iş bu aşamaya gelmeden çaba göstermek gerekiyordu" dedi.

Amerikalı bakan, Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetkililerin Toyota yönetimine yasal yükümlülüklerini hatırlatmak için Aralık'ta Japonya gittiğini, geçen ay da gaz pedalı sorunuyla ilgilenmeleri konusunda ısrar etmek amacıyla yeni bir toplantı düzenlendiğini belirtti.

LaHood, Japon markasını taşıyan otomobillerdeki olası başka arızalarla ilgili gözden geçirmelerin süreceğini kaydetti.

ABD'de karayolu güvenliğinden sorumlu federal idarenin, arızalı gaz pedalı sorununun çözümünde geç kalmakla suçladığı Japon otomobil üreticisi Toyota'ya karşı yaptırım tasarladığı bildirildi.

Hükümet kaynağı, federal idare NHTSA'nın olası yaptırımının şekli veya büyüklüğü konusunda henüz kesin bir karar bulunmadığını belirtti.

Amerikan hükümeti, Japon otomobil üreticisi Toyota'yı arızalı gaz pedalı sorununu çözmekte çok geç kalmakla suçlamıştı.

ABD Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, yayınladığı açıklamada, olası güvenlik açığıyla ilgili sorular sorulmaya başlandığında, Toyota'yı tüketicileri korumak için önlem almaya teşvik ettiklerini belirterek, ''Toyota şimdi sorumlu önlemler aldı, ancak iş bu aşamaya gelmeden çaba göstermek gerekiyordu'' demişti.

Amerikalı bakan, Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetkililerin Toyota yönetimine yasal yükümlülüklerini hatırlatmak için Aralık'ta Japonya'ya gittiğini, geçen ay da gaz pedalı sorunuyla ilgilenmeleri konusunda ısrar etmek amacıyla yeni bir toplantı düzenlendiğini belirtmişti.

LaHood, Japon markasını taşıyan otomobillerdeki olası başka arızalarla ilgili gözden geçirmelerin süreceğini kaydetmişti.