Rezistans Arızası Nasıl Onarılır?

Kış aylarında sürücüler, arka camda oluşan buğu yüzünden sık sık görüş problemiyle karşılaşırlar.

Rezistans Arızası Nasıl Onarılır?
  Buğuyu yok etmenin tek yolu rezistansı ç ; alıştırmaktır . Ancak ç ; eşitli nedenlerden dolayı kopan ince rezistans telleri , sü ; rü ; cü ; lerin başını ağrıtır . Oysa bu tellerin tamiri , piyasada satılan gü ; mü ; ş sırlı boyalarla birkaç ; dakika iç ; inde yapılabiliyor .

Buğu yapar

Her ne kadar yaz aylarında varlığını unutacak bile olsanız , arka cam rezistansı arızalandığında tamiratını siz yapabilirsiniz . Ç ; ok ince ve hassas bir yapıya sahip olan rezistans telleri , ya otomobilin camı silinirken ya da otomobil stationwagon ise yü ; kleme sırasında kopar . Isınarak arka camdaki buğuyu yok eden birbirine paralel bağlı bu ince ve hassas yapılı rezistans telleri koptuklarında kendilerini buğu yaparak belli eder . Sağlam olanlar ise gö ; revlerini sü ; rdü ; rmeye devam eder .

Tamiri 5 dakika

Ç ; oğu kullanıcı , kopan rezistans telini tamir ettirmeye ü ; şenir . Basit bir tel iç ; in servise gitmek zahmetli bir iş gibi gö ; rü ; nü ; r . Ancak teller kopmaya devam edince arka cam tamamıyla buğu yapar ve asıl sorunlar da o zaman başlar . Servise gitmek iç ; in bü ; tü ; n tellerin kopmasını beklemek yanlış olur . Gü ; mü ; ş sırlı iletken boyalar sayesinde , otomobilinizin rezistansını 5 dakikada tamir edebilirsiniz . Ü ; stelik tek başınıza .

Rezistans nasıl onarılır?
&bull ; Tamir iç ; in ilk olarak , tellerden hangisinin kopuk olduğunu tespit etmek gerekir . Bunu anlamak iç ; in , rezistans ç ; alıştırılır . Ç ; alışan tellerin ü ; zerindeki buğu ç ; ö ; zü ; lü ; rken , kopuk tellerin olduğu bö ; lgede buğu kalacaktır . Buğunun kaldığı bö ; lgede telin ü ; zerindeki kopuk kolaylıkla bulunabilir .
&bull ; Gü ; mü ; ş sırlı iletken boyayı kopuk telin ü ; zerine sü ; rmeden ö ; nce yü ; zeyi temizlemek gerekir . Bunun iç ; in yü ; zeyi nemli bir bezle ve diğer tellere zarar vermemek iç ; in fazla bastırmadan silmelisiniz .
&bull ; Temizlenen zemin kuruduktan sonra , gü ; mü ; ş sırlı iletken boyanın dışarı taşmaması iç ; in kutunun iç ; inde bulunan ve ortasında rezistans telinin kalınlığı kadar boşluk olan ö ; zel karton , zemin ü ; zerine konulur . Daha sonra , gü ; mü ; ş sırlı iletken boya o boşluğa sü ; rü ; lerek , kopuk iki telin ucu birleştirilir . Eğer kutunun iç ; erisinden , ö ; zel delikli karton ç ; ıkmamışsa , kopuk kısmın her iki tarafı da bantlanarak boyanın dışarı taşması ö ; nlenebilir .
&bull ; Burada dikkat edilmesi gereken en ö ; nemli nokta , gü ; mü ; ş sırlı boyaların kullanılmadan ö ; nce iyice ç ; alkalanması gerektiği . Boya uygulandıktan sonra , kuruması iç ; in 5-6 saat beklemek yeterli . Bu sü ; re zarfında rezistansın ç ; alıştırılmaması gerekir . Ancak bu kadar beklemek istemiyorsanız , bir saç ; kurutma makinesini boyanın ü ; zerine tutarak daha ç ; abuk kurumasını sağlayabilirsiniz .

Gü ; mü ; ş sırlı boya , sadece arka cam rezistansındaki kopuklukları giderebiliyor . Rezistansın ana bağlantı yerlerindeki hasarlarda ve ö ; n camla yan dikiz aynalarındaki ısıtıcılı camlarda bulunan rezistans arızalarında kullanılmaz .