Kurmay Albay Özçoban Hasdal Cezaevi'nde

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 8 muvazzaf asker mahkeme sonrasında serbest bırakılırken Kurmay Albay Özçoban dahil 2 muvazzaf asker hakkında tutuklama kararı çıktı.

  ' ' Balyoz Planı ' ' iddiası soruşturması kapsamında adliyeye getirilen 15 kişiden 5 ' i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken , 10 ' u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gö ; nderilmişti .

Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' ne getirilen 15 kişinin soruşturmayı yü ; rü ; ten Cumhuriyet Savcıları Mehmet Berk , Ali Haydar ve Bilal Bayraktar tarafından ifadesi alındı . Sö ; z konusu kişilerden 5 muvazzaf asker , savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı . Emekli başç ; avuş Ertan Karagö ; zlü ; ve 9 muvazzaf asker ise tutuklanmaları talebiyle nö ; betç ; i 10 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne sevk edildi .

Bu arada , Merkez Komutanlığı ' ndan adliyeye gelen sivil memur ise bir sü ; re burada kaldıktan sonra aynı araç ; la adliyeden ayrıldı .

Ö ; te yandan serbest kalan 5 kişi , jandarmaya ait sivil plakalı bir minibü ; sle adliyeden ayrıldı .

TUTUKLANANLAR HASDAL CEZAEVİ ' NE GÖ ; DERİLDİ

Soruşturma kapsamında gö ; zaltına alınan Hü ; seyin Ö ; zç ; oban ve Yusuf Kelleli ' nin de aralarında bulunduğu 14 muvazzaf ile 1 emekli asker , gü ; n iç ; inde Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' ne sevk edildi . Soruşturma savcıları tarafından ifadeleri alınan 5 muvazzaf asker serbest bırakılırken , 9 muvazzaf ile 1 emekli asker tutuklanmaları istemiyle nö ; betç ; i mahkemeye sevk edildi . Mahkeme , Konya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hü ; seyin Ö ; zç ; oban ve Yarbay Yusuf Kelleli ' nin tutuklanmasına karar verdi . 7 muvazzaf ile 1 emekli asker ise serbest bırakıldı . Serbest kalan askerler adliyeden ayrılırken , Ç ; oban ve Kelleli Hasdal Cezaevi ' ne gö ; nderildi .