Giresun'da Yemekler Yarıştı

Giresun Kadınlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (GÜLFEM) öğrenciler yararına yemek yarışması düzenledi.

Giresun'da Yemekler Yarıştı
  GÜLFEM Derneği tarafından Giresun ' da birincisi düzenlenen yarışmaya yöresel yemekler , börekler , çorba , tatlı ve pasta olmak üzere beş ayrı kategoride 138 kişi katıldı . Jüri üyeliğini bir televizyon kanalında " Yeşil Elma " isimli yemek programı yapan Oktay Usta ' nın yanı sıra pasta ustası Salih Abakay , Gıda Mühendisi Şükriye Yılmaz ve ev hanımları Ayşe Çetin ile Arzu Damcı yaptı .
Jüri üyelerinin görünüm ve damak zevkine göre değerlendirdiği yarışmalarda yemek dalında birinci Eda Ersan , çorba dalında birinci Ayten Uğurlu , tatlı dalında birinci Ayşe Karademir , börek dalında birinci Nazmiye Kalpakcı ve pasta dalında birinciliği ise Ayşe Güngör oldu . Yarışmada birinci olanlara plaketle birer altın hediye edildi .
Yarışmaların sonuçlanmasının ardından yarışmaya katılan bütün yemekler öğrencilere gelir amacıyla satışa çıkarıldı . GÜLFEM Derneği Başkanı Arzu Öztürk , yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada , " GÜLFEM Derneği olarak yaptığımız faaliyetler doğrultusunda günümüz de beslenmenin önemine dikkat çekmek için yaptığımız bu yemek yarışması , biraz da ev hanımlarının bu konuda sesini duyurmak ve evlerimizde ne kadar önemli bir iş yaptığını vurgulamak amacını taşıyordu " dedi .