'Cesur Yürekler' Üniversite Gençliğine Seslendi

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün faaliyete geçirdiği 'Cesur Yürekler Gençliğin Terör ve Şiddet Olaylarına Karşı Bilinçlendirilmesi' Projesi kapsamında bugün Ahi Evran Üniversitesi MYO konferans salonunda 'Gençlik ve Terörizm' konferans düzenlendi

'Cesur Yürekler' Üniversite Gençliğine Seslendi
  Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün faaliyete geçirdiği " Cesur Yürekler Gençliğin Terör ve Şiddet Olaylarına Karşı Bilinçlendirilmesi " Projesi kapsamında bugün Ahi Evran Üniversitesi MYO konferans salonunda " Gençlik ve Terörizm " konferans düzenlendi .
Katılımın yoğun olduğu konferansa , Vali Mehmet Ufuk Erden , Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan , İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk , Belediye Başkan Vekili Veli Şahin , Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ersin Güleç , daire müdürleri , Sivil Toplum Örgüt Başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı .
Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk , Çağdaş ve demokratik bir toplumun gereği olarak toplumla iş birliği yapma ve toplumun beklentilerine göre hizmet verme anlayışı ile hareket ettiklerini belirtti .
Suç önleme stratejilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara devam ettiklerini söylen Öztürk , " bu amaçla 25 toplum destekli projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız . Bu projelerimizden biride geçtiğimiz yıl başlattığımız " Cesur Yürekler Gençliğin Terör ve Şiddet Olaylarına Karşı Bilinçlendirilmesi Projesidir " dedi . Terör ' ü de açıklayan Öztürk , " Terör ; baskı , cebir , şiddet , korkutma , yıldırma , sindirme ve tehdit yöntemlerinden biriyle , devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak veya yıkmak için girişilecek her türlü eylemlerdir " şeklinde konuştu .
Terörle mücadele ' de yalnızca güvenlik güçlerine değil , bütün devlet kuruluşları , yazılı ve görsel medya , sivil toplum örgütleri ve toplumun tüm fertlerine büyük görevler düşmekte olduğunu hatırlatan Öztürk , " Terör örgütlerini ayakta tutan unsurlar ; ideoloji , insan , finans , eylem , iç ve dış destektir . Emniyet Müdürlüğü olarak bizlerde terör örgütlerinin insan kaynaklarına ulaşmalarını önlemek , Kırşehir ' de yaşayan ve eğitim gören gençlerimizi kötü emellerine alet etmelerini engellemek amacıyla bir dizi bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yürütmekteyiz " ifadelerini kullandı .
Bu amaçla hazırladıkları " Cesur Yürekler Gençliğin Terör ve Şiddet Olaylarına Karşı Bilinçlendirilmesi Projesi " ni 2009 yılı içerisinde il genelinde 3 bin 50 kişiye ulaştırdıklarını ve farkındalık oluşturduklarını belirten Öztürk , " Değişik ekonomik , sosyal ve kültürel ortamlardan gelen , bilimin ışığında emeğinin hakkıyla kendisine yön çizmeye çalışan yarınlarımız , aydınlık geleceğimizin umut çiçekleri sevgili öğrenciler ; Bilgi toplumu bilginin insan haklarına saygı çerçevesinde özgürce üretildiği ve dolaşabildiği toplumdur . Bu değerlerin yeşerebildiği ortamlar ancak demokratik değerlerle donatılmış siyasi , ekonomik ve kültürel yapılanmalarla sağlanabilir " diyerek Bu yapının temel taşının , sosyal sorumluluk duygusu içerisinde değişmeyi ve gelişimi isteyen , tartışan ve üreten bireyler olduğunu söyledi .
Teröristlerin oyunu yazan senaristlerin ellerindeki oyuncular olarak ifade eden Öztürk , " Bu nedenle , terör örgütlerince savunulan ideolojiler , kurtuluş senaryoları ve gizli örgütlenmeler kargaşa ortamına zemin hazırlamaktan öteye geçemez " dedi .
Terörün en büyük gelir kaynağı olan ve bu konuda Türkiye ' nin durumundan da bahseden Öztürk , Türkiye , uyuşturucu maddenin üretildiği , taşındığı ve pazarlandığı Altın Hilal bölgesi olarak bilinen Pakistan , Afganistan ve İran , Altın Üçgen olarak bilinen Burma , Laos ve Taylan güzergahındadır . Ülkemiz üzerinden geçiş yaparak Avrupa ülkelerini hedef alan suç örgütleri , genellikle güvenli bölge oluşturmak amacıyla rotalar oluşturarak güzergahlar belirlemişlerdir bilgisini verdi .
Ülkemizin transit geçiş güzergahı olmanın yanında , uyuşturucu pazarında da hedef ülke haline geldiği vurgulayan Öztürk , " TBMM ' de uyuşturucu başta olmak üzere madde bağımlılığı ve kaçakçılığı sorunlarının araştırılarak , alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonunun , 2009 raporunda Dünya da ortalama 200 bin kişinin madde bağımlılığı neticesinde hayatını kaybettiği belirtilmiştir " dedi .
Ülkemizde , Uyuşturucu madde ticareti ile mücadele çalışmaları kapsamında EGM verilerine göre , 2009 yılında , Meydana gelen 17 bin 611 olayda , 35 bin 834 kişi yakalanmış olup , 51 ton esrar , 16 ton eroin , 2 milyon 845 bin adet captagon , 432 bin adet ecstasy hap ele geçirilmiştir . Kırşehir ' de 2009 yılında , meydana gelen 27 olayda 60 şahıs hakkında işlem yapılarak 6 kilo 264 gram esrar ve 1 kilo 547 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir .
Cesur Yürekler , Proje kapsamında Kırşehir ' de üniversite öğrencileri , lise öğrencileri , rehberlik öğretmenleri , öğrenci velileri ve vatandaşlara yönelik olarak bilgilendirme semineri ve toplantılar yapılarak madde bağımlılığı hakkında toplumu bilinçlendirmeye çalışılacak . .
Gençliğin terör ve madde bağımlılığı hastalıklarına yakalanmaması için korumak , sadece güvenlik güçlerinin görevi olmadığının altını çizen Öztürk , " ana-babalardan öğretmenlere , ilgili tüm kurumların kısaca herkesin görevi bu olmalıdır . Ülkemizin 21 . yüzyılda devletlerarası platformda söz sahibi olabilmesi iyi eğitilmiş , idealleri olan gençliğe bağlı olduğu bilinmeli ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır " şeklinde konuştu .
Öztürk ' n konuşmasının ardından konferans veren Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesinde görevli Dr . Necati Alkan , " Gençlik ve Terörizm " konusunda bilgiler verdi . İlgi ile izlenen konferansın ardından Dr . Necati Aklan ' a Vali Mehmet Ufuk Erden ve Milletvekili Mikail Arslan tarafından hediyeler verildi . Daha sonra hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi .