Cbs'ten Ermeni İddialarını Destekleyen Program

Amerikan CBS Televizyonu, sözde Ermeni soykırım tasarısının oylanacağı kongre toplantısı öncesinde '60 Dakika' adlı programın Ermeni iddialarını destekleyen bölümünün tanıtım videosunu yayınladı.

  Amerikan Kongresi Dış ilişkiler Komitesi ' nde gö ; rü ; şü ; lecek olan 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasını ö ; ngö ; ren tasarı ö ; ncesi yayınlanacak olan program 28 Şubat Pazar akşamı CBS kanalında ekrana gelecek . ' ' Battle over History ' ( Tarih Ü ; zerine Savaş ) başlığını taşıyan programın fragmanında toplu mezar olduğu iddia edilen bir tepedeki kemikler gö ; steriliyor . Fırat Nehri ' nin yakınlarında bir yer olduğu belirtilen alanda elle yapılan kazılarda bile yü ; zlerce kemik ç ; ıktığı belirtilerek , ' Binlerce kişinin
gö ; mü ; lmü ; ş olabileceği bir yerde durmak sıra dışı . Kim oldukları ya da nereden geldiklerine ilişkin herhangi bir kayıt yok ' deniliyor . Gö ; rü ; ntü ; lerde ç ; ocukların da kemik topladığı gö ; steriliyor . Programın tanıtım metninde de ' Ermeniler , bir milyonu aşkın Ermeni ' nin Tü ; rkler tarafından zorla gö ; ç ; ettirildiği ve katledildiği bu olayı kendi holokostları olarak nitelendiriyor . Ancak Tü ; rkler ve bizim hü ; kü ; metimiz bu olayı ' ' soykırım ' ' olarak nitelendirmeyi reddediyor ' ' ifadelerine yer verildi .
Program , daha ö ; nce de Fener Rum Patriği Bartholomeos ' u konuk etmiş ve Tü ; rkiye ' de Hıristiyanların baskı gö ; rdü ; ğü ; iddialarını gü ; ndeme getirmişti .