Tekel İşçilerine Aydın'dan Meşaleli Destek

Aydın'da KESK üyesi bir grup meşalelerle yürüyerek, Ankara'da eylemde olan TEKEL işçilerine destek verdi.

Yürüyüşe KESK Aydın Şubeler Platformu üyesi sendikaların başkanları ve sendika üyeleriyle, destek için gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. TEKEL Aydın Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık grup, daha sonra beraberinde getirdikleri meşaleleri yakarak yürüyüşe geçti. Gençlik Caddesi istikametinde yürüyen kalabalık İstasyon Meydanı'ndan geçerek, Sulu Park önünde toplandı. Meydanda toplanan grup burada da yakılan mumlar ve meşaleler eşliğinde slogan atmayı sürdürdü.
Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Orhan Aygün, "TEKEL işçisinin verdiği mücadele, başta 4-C olmak üzere güvencesiz tüm çalışma biçimlerinin açığa çıkmasını ve bu sorunun Türkiye gündemine oturmasını sağlamıştır. Milyonların desteğini alan bu mücadele sonucunda 4-C statüsünde önemli değişiklikler yapılmış, ancak bu değişikler 4-C'nin iş güvencesinden yoksun ve kazanılmış hakları korumayan yapısını değiştirmemiştir. Bu nedenle TEKEL işçilerinin özlük haklarıyla
birlikte kamu kuruluşlarına yerleştirilme talebi sürmekte ve buna olan destek büyüyerek devam etmektedir" dedi.
TEKEL işçisinin Anayasa'ya, İş Yasası'na, uluslararası her türlü sözleşmelere de aykırı olan 4-C'nin içine girmek istemediğini kaydeden Aygün, TEKEL işçisinin kara soğuğa ve her türlü zorluğa göğüs gererek insanca çalışma ve yaşama koşulları için mücadele ettiğini savunarak, "Hükümet edenler ise üstlendikleri görevlerin sorumluluklarına uygun bir tutum geliştirmek yerine işçileri tehdit ediyorlar. TEKEL işçisinin mücadelesi aynı zamanda ülkeyi yönetenlerin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu apaçık ortaya çıkarıyor. Karşımızda kamu sorumluluğu taşıyan, hak hukuk gözeten, Anayasa'yı, yasayı, Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmeleri dikkate alan bir hükümet yok. Karşımızda işçinin köle gibi çalışmasını isteyen köleci bir anlayış var. TEKEL işçileri bu anlayışa karşı direniyor" diye konuştu.
Açıklama sırası ve sonrasında slogan atan grup, yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.