Musabeyli Çok Programlı Lisesi Ege Yolunda

Kilis'in Musabeyli Çok Programlı Lisesi Zeytincilik Bölümü öğrencileri, SODES kapsamında hazırlanan 'Zeytini Baş Kentinde Keşfet' projesi kapsamında Ege'ye hareket etti.

Çok Programlı Lisesi bahçesinde düzenlenen tören sonrası öğrenciler Ege'ye hareket etti. Musabeyli Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şimşek, yaptığı açıklamada, öğrencilerin gezi kapsamında Denizli, Aydın, İzmir, Akhisar, Edremit'te zeytin üretimi, yetiştiriciliği, toplanması, zeytinyağı üretim teknolojileri, sofralık zeytin üretim teknolojileri alanındaki son gelişimleri yerinde inceleyeceklerini belirterek, "Bu kapsamda ziraat odaları, meslek yüksek okulları, zeytinyağı fabrikaları, sofralık zeytin üretim
fabrikalarını ziyaret edecekler. Kilis'te zeytin üretimin yaygın olarak yapıldığını ve son yıllarda dikilen fide sayısında ciddi bir artış olduğunu buna karşın üretim ve işleme yöntemlerinin hala eski yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Ege illerinde kullanılan ileri teknolojinin rekolte ve ürün kalitesine ciddi oranda etkisi var. Bu projeyle birlikte Kilis zeytin üreticilerinin yeni teknolojiyle tanışması gerekiyor" dedi.