Dp İl Başkanı Ilgaz'dan Tepki

Demokrat Parti (DP) Gümüşhane İl Başkanı Hakan Ilgaz, Türkiye'de darbeden medet umanlar kadar darbe söylentisinden beslenenlerinde olduğunu belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada, darbeden medet umanların aslında bunun mümkün olmadığını bilen romantik bir gruptan ibaret olduğunu ifade eden Ilgaz, buna karşın darbe söylentisinden beslenenin iktidar partisi olduğunu iddia etti. Olması mümkün olmadığı için bir söylentiden ibaret olan darbe için bu kadar patırtı çıkartmak iktidar partisinin siyasi bir oyunu olduğunu ifade eden Ilgaz, "Bu oyunun amacının darbe söylentisinden faydalanarak gündemi değiştirmek, milleti seçimlere kadar oyalamak ve başarısızlıkların üzerini örtmektir" ifadelerini kullandı.
Bunun topluma verecek bir şeyi kalmamış, eskimiş, yıpranmış, kendini tekrarlayan, söyleyecek yeni bir sözü kalmamış, yolsuzluk yorgunu bir iktidarın beyhude çırpınışları olduğunu belirten Ilgaz şöyle konuştu:
"Bu sanal gündemin arkasında ülkemizin dağ gibi büyüyen problemleri gizlenmekte, gerçekler milletimizin gözünden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Hükümetin sorunlar karşısındaki tavrı; İstanbul Fatih tarafından adım adım kuşatılırken buna karşı tedbir almak yerine, melekler dişi mi erkek mi diye tartışan Bizans aristokrasisinin tavrına benziyor. Halbuki ülkemiz artan işsizliği, artan iç ve dış borçları, bozulan gelir dağılımını, rekor ekonomik küçülmeyi, karşılıksız çek ve protestolu senetleri konuşuyor ve çözüm arıyor olmalıydı. Krizin başladığı ABD de bile 2009 yılı için gerçekleşen küçülme yüzde 2,5 iken, krizin teğet geçtiği iddia edilen ülkemizde geçekleşen küçülme yüzde 5,9'dur. Sadece bu bile geçmiş yedi yıllık ekonomide başarı söyleminin içinin ne kadar boş, ekonomik yapının temellerinin ne kadar sakat olduğunu ortaya koymaya yeterde artar. Gündem saptırmakla, kayıkçı kavgaları çıkartmakla, bir nevi millete kuşa bak yapmakla ülkenin meseleleri çözülemez."
Türkiye'nin acilen bu sanal gündemden kurtulup gerçek gündemine dönmesi gerektiğinin altını çizen Ilgaz, Türkiye'nin meselelerinin üzeri örtülemeyecek kadar büyüdüğünü ve bunda da en büyük vebalin hükümete ait olduğunu sözlerine ekledi.