Doğan'ın avukatı süreci eleştirdi

Avukatı, Çetin Doğan'ın emniyette tutulmasının zulüm olduğunu belirterek, “İftiraların ve ithamların nedeni 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun başında bulunmuş olmasıdır” dedi

Balyoz Soruşturması’nda gözaltında bulunan eski 1’inci Ordu Komutanı Çetin Doğan için 1 günlük ek gözaltı süresi alındı. Avukatı Celal Ülgen, Doğan’ın bugün sabah saat 09.00’da ifade vereceğini söyledi. Ülgen, “2006 tarihli Adalet Bakanlığı genelgesine göre ifadeyi Başsavcı veya vekilinin alacağını düşünüyoruz.” dedi. Ülgen, aksi halde yine ifade vereceklerini ama itiraz edeceklerini kaydetti. Doğan’ın diğer avukatı İsmail Tepecik de müvekkilinin halen emniyette tutulmasının yasal bir zulüm olduğunu belirterek şunları söyledi: “İddiaları uydurmaca olarak nitelendiriyor. Müvekkilimin yasal olmayan hiçbir belgenin altında imzası yoktur. Görevinin gereği olan işleri yapmıştır. Başına gelenleri görevini tam yapmış olmanın sonuçları olarak değerlendiriyor. Müvekkilimin başına gelenler ’28 Şubat’ döneminde Batı Çalışma Grubunun başında bulunmuş olmasından kaynaklıdır. Müvekkilimin hakkında ithamlarda, iftiralarda bulunulmasının sebebi budur.”

BÇG'NİN BAŞINDAYDI

Çetin Doğan, postmodern darbe olarak bilinen 28 Şubat 1997 tarihli MGK kararlarının uygulanıp uygulanmadığının denetimi amacıyla faaliyet gösteren BÇG’nin komutanlığını yaptı. İrticai faaliyetlerle ilgili çalışan BÇG’nin 28 Şubat sürecinde 6 milyona yakın insanı fişlediği iddia edildi. 2. Ergenekon iddianamesinde, BÇG’nin devamı niteliğinde ve Şener Eruygur’un başkanlığında, Jandarma İstihbarat Dairesi ile Ergenekon bünyesinde kurulan ve Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı dört darbe planladığı iddia edilen Cumhuriyet Çalışma Grubu (CÇG) adında bir birim daha bulunduğu iddia edildi.