Danıştay olmasa olmaz mı?

Bugün TV'de yayınlanan Olmasa Olmaz mı? isimli programın dün akşamki tartışma konusu Danıştay'dı.

Danıştay olmasa olmaz mı?
Gülay Göktürk'ün konuğu olan Avukat Kazım Berzeg ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ramazan Çağlayan, Danıştay Olmasa Olmaz mı? başlığı altında gündemi değerlendirdi.

Danıştay ile ilgili bir çok konunun konuşulduğu programda, söz iptal edilen katsayı kararına geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ramazan Çağlayan, Yüksek Öğretim Kanunu'nun 80 darbesinden sonra Anayasa'dan önce yürülüğe girdiğini belirterek, "Katsayı uygulaması yoktu o dönemde. Yani üniversite imtihanına giren öğrenciler ne kadar puan aldıysa hangi lise mezunu olursa olsun, puanına göre dilediği fakülteye gidebiliyordu. Ne olduysa 98'de oldu. YÖK oturdu malum sebeplerle bir katsayı kararı aldı. Buna ilişkin Danıştay'a dava açıldı ve Danıştay her birisinde 'bu YÖK'ün takdiridir' dedi. 'Yüksek Öğretim Kanunu o yetkiyi YÖK'e vermektedir' dedi." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözü YÖK'ün aldığı son karara getiren Çağlayan, "Yök en son aldığı kararla katsayıyı sıfırladı. Herkes aldığı puana göre dilediği okula gitsin. Danıştay dediki olmaz" diye konuştu.

Danıştay'ın verdiği kararın çok manidar olduğunu dile getiren Çağlayan, Danıştay'ın 98'deki uygulamanın dışına çıkamazsınız dediğini öne sürdü.

İŞTE O ANLAR