Chp'li Kılıçdaroğlu Konya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede bu kadar darbe heveslisi olup da darbe olmamasının demokrasinin oturduğu anlamına geldiğini söyledi.

Partisinin Konya İl Teşkilatı İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Konya'ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi basın mensuplarıyla biraraya geldi. Basın mensuplarının Balyoz darbe soruşturması ile ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde bu kadar darbe heveslisi olup da hala darbe olmamışsa, Türkiye'de demokrasi artık oturmuş demektir. Eğer bir operasyonu bu kadar geniş alana yayarsanız bu işin bir mantığı kalmaz. Biz parti olarak hiçbir suçun ve suçlunun arkasında olmadık. Ama hukuksuzluk
varsa onu da dile getiririz. Eğer siz sanık olarak yakalandıysanız, devlet size avukat tutmak zorunda. Ama siz 3-4 gün çekyatların üzerinde sabahlayıp sonra yarım saat sorgulandıktan sonra serbest bırakılıyorsanız bunda bir hukuksuzluk vardır" dedi.
Erken seçim konusundaki soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Erken seçim ne iktidarın ne de muhalefetin istemesiyle olur. Erken seçim halkın bir talebidir. Şu an halk endişe içinde. Bu endişe ve baskıdan kurtulmak için seçim tek şansları. Bu nedenle bugünlerde erken seçim seslendirilmeye başlandı. Ama bence AK Parti, IMF ile anlaşma yaptıktan sonra erken seçim kararı alacaktır" şeklinde konuştu.
Yapılan Balyoz soruşturmasının orduya yönelik bir operasyon olup olmadığı ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, "Ordumuza operasyon Kuzey Irak'ta askerimizin başına çuval geçirilmesiyle başladı. Ordumuza operasyon, ordumuzun Hindistan, Çin ve Rusya eksenli bir konsepti gündeme getirdiği zaman başladı. Bu operasyon bir AK Parti operasyonu değildir. Bu operasyon, dış güçlerin de etken olduğu bir operasyondur" yanıtını verdi.
(MÇ-FM-CC-Y)