Atosev'in Burs Hedefi 2000 Öğrenci

Adana Ticaret Odası Sosyal Eğitim Vakfı (ATOSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yavuz, halen 1041 olan burs verilen öğrenci sayısının 2000'e çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Atosev'in Burs Hedefi 2000 Öğrenci
Adana Ticaret Odası bünyesinde hizmet veren ATOSEV'nin olağan Genel Kurulu yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ATO Meclis Üyesi Yüksel Yavuz getirilirken, Başkan Yardımcılıklarına İsmail Arslan ve Necati Fidan, Muhasip Üyeliğe Sedat Ulusal, Nesrin Göçhan, M. Medar Yılmaz, Nuri Özbakır, Mikail Bozdoğan, Recep Altıparmak ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz seçildiler.
ATOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yavuz, tesisin gerek hizmet kalitesi gerekse eğitime sağladığı katkıların yeni dönemde daha da artırılmasını hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
"1965 yılında kurulan ve 10 yıl önce de tesisleşen ATOSEV, Adana'daki eğitim ve sosyal yaşam alanında önemli bir boşluğu kapatmıştır. Ancak, kısa sürede Adana'nın en seçkin tesisi olmayı başaran ATOSEV, yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı misyonunu tam olarak yerine getirememe tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Halen 1600 dolayında olan üye sayısını en üst seviyeye çıkarmanın gayreti içinde olacağız."
Vakfın kurulmasındaki öncelikli amacın, başarılı olmasına karşın maddi yetersizlerden dolayı öğrenimini sürdürme güçlüğü çeken öğrencilere bursla destek sağlamak olduğunu da ifade eden Yavuz, "1965 yılında 3 öğrenci ile başlayan burs verilen öğrenci sayısı her yıl olanaklar ölçüsünde artırılmış 2009 yılı itibariyle 10 bini aşmıştır. Hedefimiz, yıllık burs verilen öğrenci sayısını 2000'e çıkarmaktır. Bunu da Adana Ticaret Odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle başaracağımıza inanıyorum. Çünkü ATOSEV'in tüm gelirleri, Adana'da ikamet eden, maddi desteğe muhtaç, başarılı üniversite öğrencilerinin karşılıksız burs programları için kullanmaktadır. Tüm Adanalılar'ı ATOSEV'e; dolayısıyla yoksul öğrencilerimize destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.