Sırrı Sakık'tan CHP için şok iddia

DTP'li Sırrı Sakık Meclis'te çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. Sakık, 1999 seçimleri öncesi CHP'nin aday göstermek için kendilerinden 20 militan istediğini söyledi.

Sırrı Sakık'tan CHP için şok iddia
CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler BDP ile CHP'liler arasında sert tartışmalara neden oldu.

BDP milletvekili Sırrı Sakık çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. Sırrı Sakık, "1999 seçimlerinden önce CHP 20 militanı bizden aday gösterin" dediğini ileri sürdü.
Baykal'dan bu sözlere anında yalanlama geldi. Baykal kuliste gazetecilere, "Teröre bulaşanlarla beraber bırakın proje yürütmeyi, bunu aklımızdan bile geçirmeyiz" dedi.

Meclis'te tansiyonu yükselten ilk tartışma CHP Mİlletvekili Nur Serter ismi üzerinden yaşandı. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ikna odaları üzerinden Serter'e yüklendi. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da Serter'e yönelik "ikna odası" suçlamasında bulundu. Kılıç, "18-20 yaşındaki kız çocuklarını ikna odalarında ikna etmiş olabilirsiniz, ama 72 milyonu ikna odalarında ikna etmeniz mümkün değildir" dedi.

Bu sözlere ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay söz alarak sert çıktı. Okay, “Lafa baktım laf değil adama baktım adam değil demeyeceğim. Buraya geliyor. Çirkin üslupla. Bu parlamentoya yakışmıyor. Kimin nerede oyu oranı var bunu açıklıyor. Önce Habur’un hesabını vereceksin. Habur’dan sonrasını da vereceksin. Buraya çıkarken bir daha CHP’nin adını alırken dikkat edeceksin” dedi.

SAKIK’DAN CHP'YE AĞIR İTHAM
İçişleri Bakanı Atalay ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk arasında yapılan görüşmede bulunan Sırrı Sakık söz aldı. Sakık yapılan görüşmede gensoruya konu olan hiçbir konunun geçmediğini, bir pazarlık olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Biz bir çok kez görüşme yaptık. Biz bu ülkenin barışı için pek çok şey mezara gider. 1999 genel seçimlere gidiyoruz. CHP baraj altında. Genel başkanınız elçi gönderdi bize. Barajın altında sizinle ittifak yapmaya hazırız dedi. Sayın Türk ve sizden gelen heyet oturduk.
Türk, Yurttaş, Sakık’ı kaldıramam ama bana 20 militan gönderin onları aday göstereyim dedi. Canlı tanığım var. O gün ittifaka hazır olanların bugün tepeden bakılmasına izin vermeyiz."

SERTER’DEN İKNA ODASI AÇIKLAMASI
Serter BDP sözcüsü Yıldız’ın sözleri üzerine kürsüye çıktı. BDP’li Bengi Yıldız’ın konuşmasında kendisinin Ergenekon’la ilişkili olduğu sözlerine tepki gösteren Serter, “Bu iftarıdır. 608 fezleke var benimle ilgili fezleke varsa ispatlasın. Kendisine dava açacağım” dedi.

Serter İstanbul Üniversitesi’nde sorgu odası kurduğu iddialarına da sert çıktı. Serter, “Sorgu odası açılamamıştır. Acınacak haldesiniz. Eğer bu iddia edildiği gibi sorgu odası olsaydı bir dava açılırdı ama bir dava açılmadı. Bilgilendirme amaçlı bir çalışmadır. Siz buradaki hezimetten dolayı genç kızlarımızın başlarını açıp üniversiteye girmelerinin hezimetinden dolayı 10 yıldır bunu söylüyorsunuz” dedi.

ÖZYÜREK’TEN PAZARLIK AÇIKLAMASI
Sırrı Sakık’ın CHP ile pazarlık yaptıkları açıklamasına CHP sözcüsü Özyürek karşılık verdi. “Bozacının şahidi şıracı” diye söze başlayan Özyünek şunları söyledi:
“AKP’ye yaranmak için olayları saptırıyor çarpıtıyor. CHP Deniz Baykal HEP-SHP işbirliğine de karşı çıkmıştır. 1999’da böyle bir şeyden bahsedilmesi söz konusu değil. Bunlar yaşanmamıştır. CHP terör örgütünü kınamayanlarla işbirliği yapmamıştır yapmayacaktır.
Onun için herkes yerini konumunu iyi tayin etsin. Terörle bulaşan hiç kimse ile işbirliği yapmayız. Böyle bir görüşme olmamıştır.

SAKIK ADRES VERDİ
BDP’li Sırrı Sakık, Özyürek’in sözlerinden sonra tekrar konuşma talep etti. Sakık, “Kimseye yaranma derdimiz yok. Zorun zulmün önünde boyun eğersek namerdiz. En sert eleştirilerimiz iktidar partisi üzerine olmuştur. 1999 yılında Willy Brant’ta Baykal’ın temsilcisi olarak gelip oturdular. 1999’a gidelim. Eşref Erdemin evinde oldu bunlar. 1990'ı da var. Onun için biz birçok görüşmeyi biliriz. Yeri ve zamanı gelince onlara sığınırsınız."

SAKIK'TAN İLGİNÇ TERÖRİST AÇIKLAMASI
CHP'li milletvekilleri BDP'li milletvekillerinin "terör örgütüyle ilişkimiz yok" açıklaması yapmamasını eleştirdi. Sakık'ın buna karşılık sarf ettiği şu sözler kafa karıştırdı:
"O gün de çocuklarımızla ilgili bir tek sözcük ağzımızdan duydunuz mu? Hayır. En zor anlarda, yargılandığımız zaman bile çocuklarımıza, kardeşlerimize sahip çıktık. Onları hiçbir şekilde rencide etmedik. Kimin hangi terör örgütüyle ilişkisi olduğu belli. Sizin yeriniz neresi? Silivri, Erzincan, Erzurum...''

Özyürek Sakık’ın bu sözlerine oturduğu yerden, “Baykal adına değil birileri parti adına yapmıştır” yanıtı verdi.

ANADOL'DAN SAKIK'A SERT YANIT
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da Sakık'ın sözleri üzerine kürsüye çıktı. "Açıkla" demelerine karşın Sakık'ın iddiasına açıklık getirmemesini eleştiren Anadol, "Burası dedikodu yeri değil Meclis kürsüsü. Karanlık ve ilkel bir zihniyet tanımı bir eldiven gibi kendisine yakışır" dedi.