Shell Ve Total'den Ortak Hareket

Shell ve Total'in, Samsun terminalinin işletilmesi için ortak kurdukları Samsun Akaryakıt Depolama A.Ş. (SADAŞ) şirketi Samsun'da faaliyete geçti.

Shell Ve Total'den Ortak Hareket
Shell ve Total, Karadeniz Bölgesi'ndeki müşterilerine daha hızlı hizmet vermek ve farklılaştırılmış yakıtlar sunmak üzere yapılan yatırımlarla kapasitesi 2 katına çıkartılan Samsun Terminali'ndeki yeni yatırımların açılışını gerçekleştirirken, terminali işletmesi için kurulan ortak işletim şirketi SADAŞ'ın faaliyete başlamasını Samsun Büyük Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu.

1995 yılında faaliyete başlayan ve 8 milyon liralık yatırım, ilave 8 tank ile kapasitesi 40 bin metreküpe çıkartılan, 42 bin metrekare alana kurulu tesiste kırsal motorin, motorin, kurşunsuz 95 ve kurşunsuz 97 oktan benzinin yanı sıra Shell V-Power Diesel, GTL ve Total Excellium gibi özel akaryakıtlar da satılacak. Günde ortalama 100 adet tankerin dolum yapabildiği tesiste son dönemin en modern teknolojileri ve otomasyon sisteminin kullanıldığı açıklanırken, tesiste iş ve çevre emniyetine de büyük yatırım yapılıp, modern yangın mücadele sistemlerinin tam otomatik hale getirildiği ve her tankın giriş ve çıkışına acil durumda sistemi izole eden otomatik yangın emniyet vanalarının konulduğu açıklandı.

Samsun Büyük Otel'de düzenlenen basın toplantısına SADAŞ, Shell-Turcas İkmal Müdürü İrem Ünlü, Shell&Turcas İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, Total Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran ve Total Oil Türkiye A.Ş. Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay ile çok sayıda davetli katıldı.

Total'ın Türkiye pazarına güven duyduğunu açıklayan Total Oil Türkiye A.Ş. Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay, "Total 1995'ten bu yana bölgede bulunuyor. Asya ve Avrupa arasında önemli bir geçit olması ve yüksek potansiyeli sebebiyle Karadeniz Bölgesi'nin bizim için önemi büyük. Bu sebeple Shell ve Total'in çabalarıyla oluşturulan bu sinerji ve yeni yatırımların hem her 2 şirkete hem de bölgeye olumlu etkileri vardır. Diğer yandan bu yeni yatırımlar Total'ın Türkiye pazarına olan güvenini ve bizim bölgeye olan bağlılığımızı göstermektedir" dedi.

Tesis hakkında bilgi veren Total Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran, "Hepinizin yakından tanıdığı terminal 1995 yılında kurulmuş olup, bölgeye en üst seviyede kalite, sağlık, emniyet, çevre standartlarıyla hizmet veriyor. 1 Ocak 2010 tarihi itibarıyla ise bölgedeki akaryakıt dağıtımı için TOTAL ve Shell'in iş birliği ile SADAŞ adı altında ortak işletim şirketi kuruldu. Bugün bu oluşum sayesinde terminal kapasitesi 2 katına çıkmış olup, tesisin kurulduğu günden itibaren sahip olduğu ileri teknoloji korunarak gelişme sağlandı. Toplamda 8 milyon liraya ulaşan tüm yeni yatırımlarla terminale 8 tank daha ilave edildi ve kapasitesi 40 bin metreküpe çıkartıldı. Tüm bu yenileme ve geliştirme çalışmaları 18 ay gibi kısa bir sürede yapıldı ve bu esnada tesis hizmet vermeye devam etmesine rağmen zaman kayıplı iş kazası meydana gelmedi. Bu da her iki firmanın bu standartlara ne kadar çok önem verdiğinin ve iyi uyguladığının bir göstergesidir" diye konuştu.

Karadeniz'deki müşterilerine farklılaştırılmış ürünlerini daha rahat sunma imkanı bulduklarını belirten Shell&Turcas İkmal Müdürü İrem Ünlü, "Shell-Turcas olarak Türkiye'de 12 terminalden oluşan geniş bir dağıtım ağına sahibiz. Yıllar içerisinde Türkiye'nin her yerine modern teknolojiyle üretilmiş yakıtları yaymak amacıyla yatırımlarımızı sürdürdük ve 2006 yılından bu yana da çalışmalarımıza hız vererek tank kapasitemizi yüzde 106 artırdık, toplamda 452 bin metreküpe çıkardık. Bugün duyurusunu yaptığımız SADAŞ terminali sayesinde Karadeniz Bölgesi'nde yer alan pek çok bayimize daha da yakın olmaktan çok memnunuz. Türkiye'nin birçok noktasında sunduğumuz farklılaştırılmış ürünlerimizi artık Karadeniz'deki müşterilerimize de sunabiliyor olacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 1923 yılından bu yana yatırım yaptıklarına dikkat çeken Şhell-Turcas adına konuşan İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, şöyle konuştu: "Bayilerimize daha da yakın olmak için büyük gayret gösteriyoruz ve bu kapsamda Türkiye'ye 1923 yılından bu yana yaptığımız yatırımlarımızla ülkedeki konumumuzu daha da güçlendiriyoruz. SADAŞ depolama tesisi ile Türkiye'nin stratejik açıdan Shell için ne kadar önemli bir konuma sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu tesisimizle birlikte bayilerimizin gelişimi ve dünya standardına erişmelerine katkıda bulunacağımıza inancım tam."