Paşalar sorgulanmaya başlandı

Ulusal Yargı Ağı'ndaki sorunun halledilmesiyle adliyeye getirilen emekli komutanların sorgusuna başlandığı belirtildi.

Paşalar sorgulanmaya başlandı
Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'yı soruşturma savcısı Mehmet Berk sorguluyor. Başsavcı vekili Turan Çolakkadı da sorgulamaya katılıyor. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sorgulamasını da Savcı Ali Haydar'ın aldığı öğrenildi.

Saat saat gelişmeler:

13.30 - BİR GRUP MUVAZZAF ASKER DAHA BEŞİKTAŞ'TAKİ İSTANBUL ADLİYESİNE GETİRİLDİ

''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında bir grup muvazzaf asker daha Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Merkez Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan bir grup muvazzaf asker, yoğun güvenlik önlemleri altında hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden adliye bahçesine alındı.

Daha sonra askerler, yemekhane kapısında adliye binasına giriş yaptı.

13.15 FIRTINA, ÖRNEK VE SAYGUN SORGUYA ALINDI

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sorgulanmasına başlandı.

Özden Örnek'i Savcı Bilal Bayrak'tar, Ergin Saygun'u Savcı Ali Haydar sorguluyor. İbrahim Fırtına'yı Başsavcı Vekili Çolakkadı ve Savcı Mehmet Berk sorguluyor.

10.40 - EMEKLİ ORGENERALLER İBRAHİM FIRTINA VE ERGİN SAYGUN İLE EMEKLİ ORAMİRAL ÖZDEN ÖRNEK, BEŞİKTAŞ'TAKİ İSTANBUL ADLİYESİ'NDE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliyenin mahkemelerin bulunduğu bölümünde yer alan Adli Tabiplik birimine ilk olarak emekli Orgeneral Fırtına, ardından emekli Orgeneral Saygun, daha sonra da emekli Oramiral Örnek getirildi. Tek tek sağlık kontrolünden geçirilen 3 eski kuvvet komutanı, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

Emekli Orgeneral Ergin Saygun ile emekli Oramiral Özden Örnek'in, Adli Tabiplik'ten çıkarıldıktan sonra gülümsedikleri görüldü.

10.00 İBRAHİM FIRTINA VE ÖZDEN ÖRNEK ADLİYEDE

''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılan eski komutanlar, yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Hakim ve savcıların kullandığı kapıdan içeri alınan Fırtına, Örnek ve Saygun, adliye binasına alındı.

Emekli komutanları, başsavcı ve başsavcı vekilleri sorgulayacak.

09.30 GÖZALTINDA BULUNAN 3 MUVAZZAF SUBAY BEŞİKTAŞ'TAKİ İSTANBUL ADLİYESİNE GETİRİLDİ

''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 3 muvazzaf subay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Merkez Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan 3 muvazzaf subayı taşıyan sivil plakalı minibüs, Beşiktaş Adliyesine, hakim ve savcıların kullandığı bahçe kapısından giriş yaptı. Sivil kıyafetli askerlerin görüntü alınmasını önlemek için set oluşturmasının ardından minibüsten indirilen subaylar, yemekhane kapısından Adliye binasına alındı.

Muvazzaf subayların, savcıların bulunduğu kata çıkarıldığı öğrenildi.

03.41- TOPLAM 20 SUBAY TUTUKLANDI

'Balyoz Darbe Planı' soruşturmasında yedisi muvazzaf 13 subay daha tutuklandı. Dün gerçekleşen tutuklamalarla birlikte, soruşturmadaki tutuklu subay sayısı 20'ye yükseldi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan subaylardan 20'si daha savcılık sorguları için dün adliyeye sevk edildi.

15 saat süren sorgulamanın ardından, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli albaylar Emin Küçükkılıç, Suat Aytın, Kubilay Aktaş ve 7 muvazzaf subay tutuklandı.

7 subay ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Tümamiral Cem Gündeniz ile Tuğamiral Cem Çakmak, dün tutuklanan isimler arasındaydı. Böylece son tutuklamalarla birlikte, soruşturmadaki tutuklu asker sayısı 20'ye yükseldi.

03.40- TUTUKLANAN 5 MUVAZZAF SUBAYIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 8 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında sevk edildikleri mahkemece tutuklanan 8 kişi cezaevine gönderildi.

5 muvazzaf subay ile emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve emekli Albay Kubilay Aktaş, haklarındaki tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkarılarak cezaevine götürüldü.

Bu arada, gün içinde adliyeye sevk edilen bir muvazzaf subayın da savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

02.30 - 5 MUVAZZAF SUBAYIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 8 KİŞİ, SEVK EDİLDİKLERİ MAHKEMECE TUTUKLANDI

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 5 muvazzaf subayın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan 8 kişi, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, 5 muvazzaf subay ile emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve emekli Albay Kubilay Aktaş'ın tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen emekli Albay Mustafa Çalış, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

01.00- EMEKLİ ORGENERALLER FIRTINA, DOĞAN VE SAYGUN İLE EMEKLİ ORAMİRAL ÖRNEK, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli orgeneraller İbrahim Fırtına, Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile emekli Oramiral Özden Örnek, sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumuna götürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar emniyete getirildi.