Oryantiring Heyecanı Titreyengöl'den Başladı

Manavgat Uluslararası Oryantiring Turnuvası ve 3. Kademe Mustafa Karataş Oryantiring Yarışmaları başladı.

Oryantiring Heyecanı Titreyengöl'den Başladı
Yarışmaların ilk gününde Titreyengöl'den start alan yerli ve yabancı sporcular Sorgun Titreyengöl ile Boğaz Otel arasındaki ormanlık alanda bir yandan hedefleri bulabilmek için mücadele ederken, diğer yandan çamlık içerisinde gölete dönüşmüş yağmur suyu birikintileri ile mücadele etmek zorunda kaldı. Uluslararası Manavgat Oryantiring Yarışmaları'nın ikinci günü Side etabıyla devam edilecek. Saat 13.00'da Antik Tiyatro'nun batı tarafından başlayacak olan yarışmalar Apollon Tapınağı'nda son bulacak. Yarışmaların tamamlanmasının ardından Apollon Tapınağı'nda 1 ve 2. gün dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, yarışmalara 11 ülkeden 34 yabancı sporcunun da katıldığını belirterek, "Bu 11 ülke arasında Oryantiring sporunda dünyada söz sahibi olan Norveç ve İsveç takımları da bulunuyor. Toplam 700 sporcu dereceye girmek için mücadele ediyor. Türkiye genelindeki 3'ncü kademe yarışımızda aynı anda müştereken yapılıyor. Oryantiring askeri kökenli bir spor ama siviller arasında 10 yıldır yapılıyor. 4 yıldır da Türkiye'de federasyon halinde" dedi.
Yarışmaların Türkiye'nin tanıtımında katkı sağlayacağına da dikkat çeken Genç, "Kuzey ülkelerinde kış varken, Manavgat'ta günlük güneşlik bir ortam var. Bu yarışma 4 mevsim yaşanan Türkiye'de her zaman yapılabilir" dedi. Türkiye genelindeki kademe yarışmalarıyla toplanan puanlarla 'Milli Takım'ın oluştuğunu ifade eden Genç, "Bundan sonra Nisan ayı içerisinde Konya'da, Mayıs ayı içerisinde Eskişehir'de bir şampiyona düzenleyeceğiz. Manavgat ile birlikte gerçekleştireceğimiz 5 yarışın içerisinde yaş kategorilerine göre Milli Takımı oluşturacağız. Mayıs ayının sonunda ise Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Daha sonra Dünya Şampiyonası ve Eylül ayı içerisinde ise Balkan Şampiyonası'na katılacağız" şeklinde konuştu.