Minikler Emniyet Müdürü'nü Sorularıyla Terlettiler

Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan'ı odasında ziyaret eden öğrenciler, kendisini soru yağmuruna tuttular

Minikler Emniyet Müdürü'nü Sorularıyla Terlettiler
Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan'ı odasında ziyaret eden öğrenciler, kendisini soru yağmuruna tuttular. Sabırlı bir şekilde öğrencilere tek tek cevap veren Orhan'a ilginç sorular da yöneltildi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak başlattığı öğrencilere polis merkezi amirliğinin tanıtılması projesini Torbalı'da uygulayan ilk okul Cengiz Topel İlköğretim Okulu oldu. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarında uygulanmakta olan ders müfredatında bulunan 'Çevremizi Tanıyalım' ünitesi kapsamında öğrencilere Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü binası tanıtıldı. Cengiz Topel İlköğretim Okulu 5/E sınıfı öğrencileri Komiser Şükrü Çelik eşliğinde binada bulunan nezarethaneler, Çocuk Büro, olay yeri inceleme, pasaport, kamera odası ve TEM Büro Amirliği gibi büroları gezerek bilgi aldılar. Sosyal etkinlikler kapsamında emniyet müdürlüğüne yararlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni Kemal Kalkan, öğrencilerinin güvenliği sağlayan polis ağabeyleriyle daha sıkı bir diyalog kurma şansını yakaladıklarını ifade etti.
Emniyet Müdürü Yalçın Orhan'ı da odasında ziyaret eden öğrenciler, kendisini soru yağmuruna tuttular. Sabırlı bir şekilde öğrencilere tek tek cevap veren Orhan'a ilginç sorular da yöneltildi; Siz sadece Torbalı'nın mı emniyet müdürüsünüz? Siz de operasyonlara katılıyor musunuz? Telsizden bir polis memurunu çağırdığınız zaman, hepsi birden gelirse ne yaparsınız? Sizin odanızda gizli kamera var mı? Silah kullanıyor musunuz? Siz adam vurursanız hapse girer misiniz? Trafik polisleri de burada mı görev yapıyor? Sizi daha önce tehdit eden oldu mu? Hırsızların üzerinde yakaladığınız parayı ne yapıyorsunuz?