Milaslı operatör adayları sertifikalarını aldı
Milas İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Yeniköy Linyit İşletmeleri Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'İş Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu' tamamlandı.

Kurs hakkında bilgi veren İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali İhsan Canbey: "25 Ocak'ta başlayan kurs 12 Şubat'ta tamamlandı. 18 Şubat'ta oluşturulan komisyon tarafından hem teorik hem de uygulamalı sınav gerçekleştirildi. Ekskavatör (6), ağır kamyon (2), dozer paletli (5), grayder (1) forklift (istif makinesi) (2) olmak üzere toplam 16 kişi kursu tamamlayarak belge almaya hak kazandı" dedi.
Canbey, kursa katılanlara makinelerin teknik yapısı ve kullan amaçlarına göre başlıca özellikleri. Makinelerin her türlü ataşman ve ekipmanının tanıtılması, yerinde ve doğru bir şekilde kullanılması. Makinelerin verimli ve tekniğine uygun bir şekilde kullanılması. Makinelerin bakımları. İş sağlığı ve güvenliğinin önemi, mesleki riskler, güvenli işyeri ortamının oluşturulması konularında bilgilendirmeler yapıldığını ifade etti.
Öte yandan Milas Belediyesi Çocuk Kütüphanesi'nde 40 öğretmenin katılacağı Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Kursu'nun açılacağını kaydeden Canbey, şöyle devam etti: "Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Murat Taşdelen verilecek kursun toplam süresinin 45 saat. Hafta içi her gün 16.00-18.00 saatleri arasında yapılacak. 22 Şubat'ta başlayan kurs 12 Mart'ta sona erecek"
