Gemlik'te Sit Alanı Çalışması

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, tarihi ve eski evlerin bulunduğu Balık Pazarı ile bitişik mahallelerin bazı kısımlarında SİT alanı çalışması yapılacak.

Gemlik'te Sit Alanı Çalışması
İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nur Akın ile Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Nesil Zor, Büşra Işık ve Çağrı Öztürk, Gemlik Belediye başkanı Fatih Mehmet Güler'i ziyaret ederek, konuyla ilgili görüştü. Güler, yapılacak çalışmalar sayesinde sivil mimari yönünden Gemlik'i daha iyi tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.
Balık Pazarı 1 nolu caddede bulunan Bekçe ailesine ait Artnouveu tarzında yapılan evde röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırlamak için ölçüm yapan Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 10 gün süren çalışmadan sonra proje aşamasını İstanbul'da tamamlamıştı. Geçen dönem tek yapı çalışmalarını aynı dersin devamı kapsamında çevresel ölçekte bir tipoloji belirleme ve silüet oluşturma şeklinde devam ettirecek olan öğrenciler, öncelikle bir koruma alanı belirleyip, bu alanın bir parçası üzerine yoğunlaşacak.