Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaket

Vergi Haftası nedeniyle Van'ın Erciş ilçesinde kurumlar ve gelir vergisinde dereceye giren vergi rekortmenlerine düzenlenen bir törenle teşekkür plaketi verildi.

Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaket
Hafta nedeniyle Erciş Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Erciş Vergi Dairesi Müdürü Alper Çetin, verginin toplumun tüm kesimine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması, mükellef, vergi dairesi ve muhasebeci ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda davetlilere bilgi verdi. Devletlerin varlıklarını sürdürebilmesi için hayati önem taşıyan unsurların başında ekonominin geldiğini de anlatan Çetin, "Güçlü, bağımsız devlet ekonomilerinin temel kaynağı vergi gelirleridir. Vergi toplamak devletlerin genel ve mali politikalarının uygulanmasında ve sermaye hareketlerinin kontrol edilmesinde etkin bir yöntemdir. Devletin hakimiyet fikri ile vergi fikri iç içe bir olgudur. Çünkü hangi yönetim olursa olsun onun bir gelire ihtiyacı vardır ve bu geliri temin etmek için de devletteki en sağlıklı kaynak ta vergidir. Bu itibarla günümüzde ve geçmişte bütün devletlerde verginin sağlıklı toplanması, devletin ana görevlerinden birisi olmuştur" dedi.
Daha sonra söz alan Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da, verginin önemine değindi. Kurtoğlu, "Vergi dairesi müdürümüzün de biraz önce belirttiği gibi gelişmiş demokrasilerde kamu giderlerinin karşılanmasının en büyük payını vergiler oluşturmaktadır. Ekonomisi gelişmiş büyük devletlere baktığımızda ise devlet gelirlerinin büyük çoğunluğunu hatta tamamına yakını vergilerle finanse edildiği bir gerçektir. Bunu sağlarken aynı zamanda vergi bilincinin, vergi ödeme alışkanlığının kazandırılması, yaygınlaştırılması büyük önem arz etmektedir. Hepinizin bildiği gibi son yıllarda ilçemizde de önemli devlet yatırımları söz konusudur. Bölgemizde toplanan vergiler, yapılan yatırımları karşılamakta maalesef yetersiz kalmaktadır. Vergi Haftası bu amaçla iyi bir fırsattır. Bu arada sıralamada dereceye giden ilçe esnafımızı, tüccarımızı candan tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 2008 yılı vergilendirme dönemi gelir vergisi sıralamasında ilk üçe giren Erciş Noteri Durmuş Doru, Özel Altın Kalpler Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Osman Nuri Barutçu, Eczacı Mehmet Aslan ile kurumlar vergisinde ilk üçe giren Erciş Plastik Limitet Şirketi, Silahtaroğlu İnşaat Harfiyat, Unak Limitet Şirketi ve Ölmez İnşaat Sanayi Ticaret Limitet Şirketi yetkililerine teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkan Vekili İsmet İnci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yarbay Yavuz Sami Güzel, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile mükellefler iştirak etti.