Deıchmann Grubu Krizi Büyümeyle Kapadı
Avrupa'nın ayakkabı markası Deichmann Grubu, 2009 yılında 138 milyon çift ayakkabı satışıyla 3,4 milyar Avro'luk ciro elde etti.

Tüm dünyada yaşanan kriz ortamına rağmen satış rakamlarında bir önceki yıla göre yüzde 8,32 oranında bir artış elde eden Deichmann Grubu'nun CEO'su Heinrich Deichmann, 2010 yılında İspanya pazarına da gireceklerini açıklayarak: "Geçtiğimiz yıl dünyanın içinde bulunduğu zorlu ekonomik şartlara rağmen elde ettiğimiz büyümeden dolayı çok mutluyuz. Bunu önümüzdeki sene de açmayı planladığımız 240 mağazayla sürdürmeyi planlıyoruz. 2009 yılı sonuçlarımızı ise müşterilerimize ve çalışanlarımıza borçluyuz. Uyguladığımız "kaliteli ürün - uygun fiyat" politikası sayesinde krizde müşterilerimizin gözünde değerimizin daha da artacağına inanıyoruz" dedi.
Deichmann'ın Türkiye Genel Müdürü Atilla Özkul, geçtiğimiz yıl Deichmann'ın üst segmentteki 5th Avenue markasının yüzü olarak Cindy Crawford'un kullanılmasının, satışları çok arttırdığını belirterek: "2009 yılı Deichmann Türkiye açısından çok başarılı geçti. Geçtiğimiz yıl açtığımız 11 mağazanın da katkılarıyla şirketimizin büyüme planlarında görülebilir ilerleme kat ettik. Önümüzdeki günlerde Maltepe'de açılacak yeni mağazamız ile toplam mağaza sayımızı 31'e çıkaracağız" dedi.
Deichmann Ayakkabı Türkiye'de şu anda İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya ve Eskişehir başta olmak üzere 17 ilde tüketiciyle buluşuyor. 2010 yılında ise 10 mağaza daha açılması planlanıyor.
