Amasya Üniversitesi'nde Nikah Gibi Tören

Amasya Üniversitesi Senatosu'nun aldığı tarihi karar sonucu Amasya'nın Taşova, Suluova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde kurulacak olan meslek yüksekokullarının devir-teslim protokolleri Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre Salonu'nda düzenlenen törende imzalandı

Amasya Üniversitesi'nde Nikah Gibi Tören
Amasya Üniversitesi Senatosu'nun aldığı tarihi karar sonucu Amasya'nın Taşova, Suluova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde kurulacak olan meslek yüksekokullarının devir-teslim protokolleri Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre Salonu'nda düzenlenen törende imzalandı.
Protokollere Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ile üç ilçenin Kaymakam, Belediye Başkanları ve Dernek Başkanları imza atarken, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, nikah gibi bir atmosferde geçen tarihi törene şahitlik ettiler.
Kurulacak meslek yüksek okullarının yörenin gereksinimlerine ve çağın gelişimine yönelik olup, öğrencilerin rakipleriyle mücadelede üstün olabilecekleri alanları tespit ederek belirlediklerini vurgulayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, mezun olacak öğrencileri diplomalı işsiz değil, aranılan diplomalılar olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda bulunan mevcut 15 program ile Merzifon Meslek Yüksekokulu'nda bulunan 5 programa ilaveten Suluova'da 7, Taşova ve Gümüşhacıköy'de 5'er ve Merzifon'da 2 olmak üzere toplam 37 programa erişeceklerini kaydeden Rektör Eren, 2010-2011 akademik yılına yaklaşık 500 öğrencinin kaydedilmesini beklediklerini ve bu manada görevlendirdikleri akademisyenlerin Ankara'da YÖK nezdinde temaslarda bulunduklarını ifade etti.
Protokollere ilçeleri temsilen Taşova'dan Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Özgür Özdemir, Taşovalılar Derneği Başkanı İbrahim Kurt, Suluova'dan Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı Mahmut Boz, Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahatttin Akbel ile Dernek Başkanı Serpil Öztürk, Gümüşhacıköy'den ise Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Mustafa Saatcı ile Dernek Başkanı Nafiz Ulukuş imza attılar.
Törene Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, Jandarma Alay Komutanı Albay İhsan Sarı, akademisyenler, daire amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.