Yağlı Elma Hazmı Kolaylaştırıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde yetişen elmaların üzerinde bulunan yağ tabakaları ile ilgili inceleme yapan uzmanlar, bu özelliğinden dolayı elmanın iklim koşullarına dayanıklılığının arttığı ve hazmı kolaylaştırdığını söyledi

Yağlı Elma Hazmı Kolaylaştırıyor
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde yetişen elmaların üzerinde bulunan yağ tabakaları ile ilgili inceleme yapan uzmanlar, bu özelliğinden dolayı elmanın iklim koşullarına dayanıklılığının arttığı ve hazmı kolaylaştırdığını söyledi.
Yedisu ilçesindeki çiftçiler elmalarının yağlı olmasından dolayı durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi. Çiftçiler tarafından Tarım İlçe Müdürlüğü'ne götürülen numuneler, Ziraat Mühendisi Ömer Ağın ve Mahir Başaran tarafından incelendi. İncelemelerini tamamlayan ziraat mühendisleri, ilçede üretilen elmaların üzerindeki yağ tabakasının bölgeye has bir özellik olduğunu ve bu özelliğinden dolayı elmanın iklim koşullarına dayanıklılığını arttıran koruyuculuk etkisi sağladığını ifade etti. Tarım İlçe Müdürlüğü ziraat mühendisleri tarafından yapılan incelemenin ardından yapılan açıklamada, "Bu özellik elmanın uzun süreli depolama koşullarına karşı etkili olur. Elmadaki bu yağ oranının fazla olması lezzet açısından da önemlidir. Elmada yağ fazlalığı dış hastalıklara ve zararlılara karşı olumlu etki yaptığı da bilinmektedir. Bu tür elmalar böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. İnsan vücudundaki organizmaların düzenli çalışmasını sağlar" denildi.
İlçe çiftçileri ise, Yedisu'da bulunan organik elmaların her yerde bulunmadığını belirterek, buna rağmen satış için yeterli pazarı bulamadıklarından şikayet etti. Çiftiler, elmalarının ellerinde kaldığını ve bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.