Vekil Müdürlere Takdirname

Milas Kaymakamlığı tarafından okullarda vekil müdürlük yaparak hizmet veren öğretmenlere takdirname verildi

Vekil Müdürlere Takdirname
Milas Kaymakamlığı tarafından okullarda vekil müdürlük yaparak hizmet veren öğretmenlere takdirname verildi. Vekil müdürlere takdirnamelerini veren Kaymakam M. Bahattin Atçı, hizmetlerinden dolayı kendilere teşekkür etti ve temel hedefin öğrencilerin yetiştirilmesi olduğunu söyledi.
Toplantıya Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Sefa Yıldız, Milas İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali İhsan Canbey ve okul yöneticileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunması ile başlayan toplantıda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy açılış konuşması yaptı. Ersoy: "İlçemiz genelinde açık bulunan okul ve kurum müdürlüklerine geçtiğimiz günlerde 16 asil müdür ataması yapıldı. Asil müdür olarak çalışmakta iken okul müdürlüğü sınavına girip başarılı olan ve diğer açık olan okul müdürlüklerine atanan müdür sayımız 4'tür. A okulunun müdürü iken sınava girip kazandı ve B okulunun müdürü olarak atandı. Okul müdürlüklerinden ilçe merkezinde Sağlık Meslek Lisesi ve köylerde 8 okul müdürlüğü olmak üzere 9 okul müdürlüğü kadromuz açıktır" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy: "Ayrıca 2 müdür baş yardımcılığı, 43'te müdür yardımcılığı kadrosu boştur. Müdür yardımcılığı kadrosuna sınavı kazananlardan 4-12 Mart arasında puanlarına göre atama yapılacaktır. 17 Mart'ta sonuçlar açıklanacaktır. Boş bulunan 2 müdür başyardımcılığına mayıs ayı içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan takvim doğrultusunda atama yapılacak. 5 yıl bir yerde müdür olarak görev yapanların zorunlu yer değiştirmeleri yapılacak, başka bir okula atanmak için müracaat edecekler. Müracaat etmedikleri taktirde yerleri boş gösterilecek ve bakanlık tarafından başka bir yere atanacaklardır" dedi.
Ersoy, 8. sınıfların Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) 5 Haziran'da, 7. sınıfların 6 Haziran'da, 6 sınıfların da 12 Haziran'da yapılacağını belirtti.
Ersoy'un konuşmasının ardından Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı tarafından okullarda vekil müdürlük yapan öğretmenlere hizmetlerinden dolayı takdirname verildi.
TEMEL HEDEF ÖĞRENCİLERİN YETİŞMESİ
Törenin ardından Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı okul yöneticilerine yönelik yaptığı konuşmada: "Sizin yapmış olduğunuz görevin toplumsal yaşamda çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Eğitim kurumlarının başarı olması, insanların başarılı olması açısından önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz." dedi.
Bazen üst kurumları etkileme yönünde okul müdürlerinin tavrının önemli olduğunu kaydeden Atçı, "Okul yöneticileri bazen var olan huzuru yaptığı bir davranışla bozabiliyor. Öğretmenlerimizi üzmeden moralli bir şekilde derse girmelerini sağlamak gerekiyor. Ama belli kuralları da uygulamak gerekiyor. Temel hedef öğrencilerin yetişmesi. Bunun için neler yapılabileceğini biliyoruz. Yüzde yüz başarı diye bir şey olamaz ancak en üst seviyelere başarıyı çıkarmaya çalışmak lazım" diye konuştu.