Tavşanlı'da İlçenin Tarih Ve Kültürünün Araştırılması İçin Komisyon Oluşturuldu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde eğitim, kültür, tarih, folklör gibi konuların araştırılması, incelenmesi ve bu yönde çalışmalar yapılması amacıyla Kaymakamlık önderliğinde bir komisyon oluşturuldu.

Tavşanlı'da İlçenin Tarih Ve Kültürünün Araştırılması İçin Komisyon Oluşturuldu
Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile bazı sivil toplum örgütleri ile gönüllü olarak kültür faaliyeti yürüten araştırmacılardan oluşturulan komisyon, daha önce üzerinde çalışılmış fakat tam olarak ortaya çıkarılamamış tarihi ve kültürel konular üzerinde araştırmalar yapacak.

"KOMİSYON ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAK"
Kaymakam Numan Hatipoğlu, komisyon tarafından yürütülecek çalışmalarla Tavşanlı'da tarihi ve kültürel bilincin daha üst noktalara taşınmasının amaçlandığını söyledi.
Hatipoğlu, tarih ve kültür konularının yeni nesillere aktarılması için yapılacak her türlü çalışmalara destek vermeye hazır olduğunu söyleyerek, bu çerçevede oluşturulan komisyonun önemli çalışmalara imza atmasını temenni etti.
Okullardaki öğrencilere ilçenin tarihi ve kültürel yapısını daha zengin olarak aktarılması için proje önerilerinin görüşüldüğü toplantıda, unutulmaya yüz tutmuş meslekler üzerinde de araştırmaların yapılması konuşuldu.