Tarsim Acenteleri Eğitecek

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), tarım poliçesi kesmeye yetkili sigorta şirketlerinin acentelerine yönelik olarak 22 Şubat 28 Mayıs tarihleri arasında 59 ilde eğitim seferberliğine başlıyor.

Acentelerin Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi, mevzuat, çalışma usul ve esaslar ile ilgili bilgi düzeylerinin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılacak eğitimler, ilgili TARSİM Bölge Koordinatörlükleri tarafından gerçekleştirilecek. Yurt çapında toplam 59 il merkezinde düzenlenecek eğitimlerden, 79 ildeki acentenin yanı sıra; bankaların genel merkezleri ve bölge müdürlükleri ile broker firmalardan personeller de faydalanabileceği bildirildi.
Eğitimlerde, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin amacı, sistemin temel özellikleri, yasal düzenlemeler, TARSİM'in kurumsal yapısı, sistemde acentenin rolü, acentenin görev ve yükümlülükleri, teminatlar, operasyonel süreçler ve ekran uygulamaları, poliçe tanzimi, hasar ihbar, tespit ve tazminat ödeme süreci, indirimler ve ek prim uygulamaları, prim fiyatları, acente ek komisyonu, prim tahsilatı, muafiyet ve müşterek sigorta uygulamaları, zeyil çeşitleri ve yetkiler gibi temel başlıklar adı
altında eğitimler verilecek.
İlk olarak 22 Şubat'ta Adana Tarım il Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda başlayacak eğitim programının açılışını, TARSİM Genel Müdürü A. Bülent Bora ile merkez ve TARSİM Adana Bölge Koordinatörlüğü'nden yetkililer yapacak.
TARSİM Adana Bölge Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimlerin Şanlıurfa ayağı ise 15 Mart 2010 Pazartesi günü Şanlıurfa Tarım il Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılacak.