Tarihi Osmanlı Çeşmesi Onarıldı

Ordu'da 1903 yılında yapılan, adını yaptırandan değil, bulunduğu semtte oturan eski Belediye Başkanı Hazinedar Zade Osman Bey'den alan Saray Mahallesi'ndeki tarihi 'Osman Bey Çeşmesi', Ergin Karlıbel Bilgi Vakfı tarafından ikinci kez bakım ve onarımdan geçirildi

Tarihi Osmanlı Çeşmesi Onarıldı
Ordu'da 1903 yılında yapılan, adını yaptırandan değil, bulunduğu semtte oturan eski Belediye Başkanı Hazinedar Zade Osman Bey'den alan Saray Mahallesi'ndeki tarihi "Osman Bey Çeşmesi", Ergin Karlıbel Bilgi Vakfı tarafından ikinci kez bakım ve onarımdan geçirildi.
1999 yılında tarihi çeşmelere el atan Ergin Karlıbel Bilgi Vakfı, Saray Mahallesi'nde bulunan tarihi Osman Bey Çeşmesi'ni onararak, Boztepe'nin zirvesindeki yataklardan gelen suyu yeniden akıtmış ve bu çeşmeden mahalle halkının o günden bu yana yararlanmalarını sağlamıştı. Bu nedenle o yıllarda Ordu Valiliği Ergin Karlıbel Bilgi Vakfı yöneticilerine bir şilt vererek teşekkür etmişti. 11 yıldır söz konusu çeşme üzerinde hiç bir tasarrufun olmadığını gören hayırsever işadamı Ergin Karlıbel, adını taşıyan Bilgi Vakfı aracılığı ile 11 yıl sonra tarihi çeşmeyi yeniden onarımdan geçirtti. Taşları tarihi özelliği bozulmadan taş ustaları tarafından yeniden elden geçirilen tarihi çeşmenin musluk ve yalakları da orijinaline uygun olarak düzenlendi.
Eski Belediye Başkanlarından Osman Bey'in adını taşıyan çeşme; 1903 yılında Ömer Ali Katip efendi tarafından yaptırılmış, çeşmenin suyu çok nefis ve hafif içimli oluşundan dolayı kahveciler tarafından çay suyu olarak tercih edildiğinden yıllarca buradan kahvelere su taşınmıştı.