Simav'da Öğrnecilere Terör Konferansı

Simav'da eğitim öğretim veren liselerin son sınıf öğrencilerine Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından 'Gençlik ve Terörizm' konulu konferans verildi

Simav'da Öğrnecilere Terör Konferansı
Simav'da eğitim öğretim veren liselerin son sınıf öğrencilerine Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından "Gençlik ve Terörizm" konulu konferans verildi. Belediye Yeni Düğün Salonunda gerçekleşen ve "Geleceğimizin Çiçekleri Solmasın" adını taşıyan proje kapsamında düzenlenen "Gençlik ve Terörizm" konulu konferansı Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Çağlar yardımcıları Abdullah Okçu ve Şenol Sert birlikte verdi.
Konferansta liseli gençlere terörizmin tarifini, unsurlarını, nihai amacını, türlerini, insan kaynağını, gençlik psikolojisi ve terör örgütlerinin gençliği kazanmada kullandığı süreçleri örneklerle anlatan Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Çağlar, ayrıca sinevizyon gösterisi ile örgüt mensuplarının itirafları, spot film ve kliplerini gösterime sundu.
Öğrencilerin terörden korunabilmesi için emniyet güçlerinin verdiği mücadelenin tek başına yeterli olamayacağına dikkat çeken Çağlar, bu amansız felakete karşı birlik ve beraberlik içerisinde eğitim camiası, aileler ve topluma da büyük görevler düştüğünü vurguladı.
1,5 saat süren konferansın ardından öğretmen ve öğrencilere, terörden korunma yollarına ilişkin duygu ve düşüncelerini almak üzere anket formu dağıtıldı. Öğrenciler tarafından doldurulan formlardaki görüşlerin emniyet uzmanlarınca değerlendirilmeye alınacağı bildirildi. Öğrencilerden gelen sorular terör uzmanlarınca cevaplandırıldı.