Muzkat-der İlgi Bekliyor

Milas Yöresi Davul Zurna ve Roman Kültürü ile Muğla Zeybek Kültürünü Araştırma Tanıtma ve Yaşatma Derneği (MUZKAT-DER) Başkanı Dursun Girgin, dernek olarak yetkililerden ilgi ve alaka beklediğini belirtti

Muzkat-der İlgi Bekliyor
Milas Yöresi Davul Zurna ve Roman Kültürü ile Muğla Zeybek Kültürünü Araştırma Tanıtma ve Yaşatma Derneği (MUZKAT-DER) Başkanı Dursun Girgin, dernek olarak yetkililerden ilgi ve alaka beklediğini belirtti.
MUZKAT-DER Başkanı Dursun Girgin, yazılı bir açıklama yaparak derneğin yetkililerden ilgi ve alaka beklediğini kaydetti. Girgin, "Bu yörenin kültürel değerlerinin tek sorumlusu ben değilim herkes bu değerlere sahip çıkmalı ki biz de değer verildiğimizi bilelim. MUZKAT-DER'in kurulalı neredeyse 8 yıl oldu, Milas'ta bir dernek binamız yok. Hâlâ Dibekdere köyünde derneğimize ait bir çalışma yerimiz yok." dedi.
Milas'ta dernek binası olması için defalarca müracaat ettiklerini kaydeden Girgin, şöyle devam etti: "Köyde bir çalışma ve toplanma yerimiz olsun istedik, ama olmadı. Çalışma yeri olmadığı için yüzlerce ailenin geleceğine ışık tutacak olan birçok plan ve projelerimiz hep aksıyor. Bu ilgisizlik böyle devam ederse arzu edilen hedeflere ulaşılamaz ve bu yörenin kültürünü de koruyamayız."