Kavşaklara 'Dikkat' Toplantısı
Konya Trafik Platformu'nda en çok ölümlü ve yaralamalı kazaların kavşaklarda meydana geldiğinin altı çizilerek, bununla ilgili yapılabilecek konular konuşuldu

Konya Trafik Platformu 30. toplantısı Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapıldı. Bu ay düzenlenen toplantıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının en çok kavşaklarda meydana geldiğinin altı çizildi. Toplantıda 2008 ile 2009 yıllarında meydana gelen trafik kazaları karşılaştırıldı. 2008 yılına göre, 2009 yılında meydana gelen kazalarda yüzde 30, ölümlü kazalarda yüzde 33, ölü sayısında ise yüzde 38.2 oranında azalma olduğu kaydedilirken, yaralı ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 15 civarında artış olduğu belirtildi.
Platform sekreteri polis memuru Murat Tekin Aslan, platformun çalısmasıyla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 40 sayfalık raporda belirli yerlerde trafik polisi, karayolları ve belediye yetkililerin alması gereken tedbirler konuşuldu.
