Kaçıyordu iddialarına cevap verdi

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, ortaya atılan 'kaçıyordu' iddialarına cevap verdi.

Kaçıyordu iddialarına cevap verdi
Balyoz Planı iddialarına ilişkin operasyonlarda gözaltına alınan eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın emniyette susma hakkını kullandığı belirtildi. Doğan'ın gözaltında bulunduğu süre içinde Uğur Mumcu'nun "Terörsüz Özgürlük" isimli kitabını bitirdiği, Ayşe Kulin'in "Umut" kitabını okumaya başladığı öğrenildi. Avukatı Celal Ülgen Doğan'ın Meksika'ya kaçma iddialarına "Meksika'ya torunu Deniz'in doğum günü için gidecekti. Ancak Füze ayarlıyoruz. Ayarlarsak aya kaçaçağız" dedi.

Avukat Celal Ülgen, müvekkili eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ı ziyaret etti. Ülgen, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ülgen, "Müvekkilim Çetin Doğan'ın durumu iyi. Morali gayet yerinde. Sadece divan ve iki sandalye olan basit bir odada kalıyor. Günleri kitap okumakla geçiyor. Önce Uğur Mumcu'nun `Terörsüz Özgürlük' isimli kitabını okudu. Şimdi de Ayşe Kulin'in kitabı `Umut'u okumaya başladı. Müvekkilime 70-80 civarında soru yöneltildi. 15 dakika sürdü. Ancak Çetin Doğan kimlik bilgileri hariç hiçbir soruya cevap vermedi. Tüm susma hakkını kullandı. Kendisi terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor. Suçlamayla ilgili olarak somut bir şey yok. Bunların hepsi soyut. Yani somut `siz bu suçu işlediniz' diye bir idddia yok. Sadece terör örgütü üyesi olmak. Ergenekon lafı yok şimdi. Terör örgütü diyor ve bunlar hepsi soyut ayakları yere basmayan iddia"

Ülgen, "Çetin Doğan ifade işlemleri tamamlanmasına rağmen neden hala adliyeye sevk edilmedi?" sorusuna ise "Savcıların kendilerine göre bir ifade alma programı var. O programa göre polisten talep ediyorlar. O sayıda insan savcılığa gidiyor. Daha henüz bize sıra gelmedi. Demek ki daha bize bir hayli sıra var. Yarın adliye sevk edilmesini bekliyoruz" yanıtını verdi.

Ülgen Doğan'ın, basında yer alan Meksika'ya kaçma iddialarıyla ilgili soruya "Meksika'ya torunu Deniz'in doğum günü için gidecekti. Ancak Füze ayarlıyoruz. Ayarlarsak aya kaçaçağız" dedi. Avukat İsmail Tepecik ise "Çetin Doğan'ın kızı ABD de öğretim üyesidir. 11 Nisan da torunu Deniz'in yaşgünüdür. Paşam torununun 11 Nisan'da yaş gününe gidecekti. Gitmeden önce de kızının gidiş ve dönüş organizasyonu yapılan bir Meksika organizasyonu vardı. Kızıyla torunuyla damadıyla ailece birlikte yapacağı tatile gidecekti" dedi.