Geleceğin Tasarımcıları Engel Tanımıyor
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Engelsiz Gaziantep için El ele Projesi kapsamında açılan 'Web Tasarımı' ve 'Bilgisayarlı Stilistlik ve Modelistlik' kurslarında engelli 35 kursiyer, hayallerini tasarlamaya başladı.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan GTO Genel Sekreter Vekili Halil Göçer, projenin il genelinde engellilere fırsat eşitliği sağlanmasına yönelik öncelikleri kapsayacak şekilde hazırlandığını belirterek, "Bu çerçevede ildeki gelişmiş sektörlerin kalifiye ara eleman ihtiyaçlarına uygun alanlarda ortopedik engellilerin istihdamının arttırılması hedeflenmiştir. Böylelikle toplumun dezavantajlı kesimlerinden biri olan engellilerin istihdama erişiminin kolaylaştırılması düşünülmektedir " dedi.
Göçer, bilişim ve konfeksiyon sektörlerinin kalifiye eleman ihtiyaçları uyarınca proje çerçevesinde web tasarımı ve bilgisayarlı stilistlik - modelistlik mesleki eğitim kursları düzenlendiğini ve kursların 35 engelli kursiyerle start aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Açılan kurslar sonrasında kursiyerlerimize ilgili sektörlerde staj imkanı sunulacak. Böylelikle engelliler aldıkları mesleki eğitim sayesinde iş yerleri ile irtibat kurma fırsatını yakalayacak. Eğitimlere kursiyerlerin yoğun ilgi duyması projenin sürdürülebilirliği açısından önemli bir gösterge olmuş ve ikinci dönem kursları için de hazırlıklar başlatılmıştır."
