Dp'den Demirtaş'a Siyaset Daveti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Fatih Dalan'ı parti il binasında ziyaret etti

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Fatih Dalan'ı parti il binasında ziyaret etti. Ziyarette İZTO Başkanı Demirtaş, DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray tarafından siyasete davet edildi.
Parti İl binasında yapılan görüşmede, ev sahibi DP İzmir İl Başkanı, İZTO Yönetimi'ne nezaket ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sundu. DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "İZTO yıllardır sivil toplum kuruluşları adına odacılık faaliyetini başarıyla sürdürmektedir. Bir ülkenin kalkınmasında önemli rol oynayan ekonominin İzmir'deki adresi olan İzmir Ticaret Odası bu anlamda başarılı projelere imza atıyor. Demokrat Parti olarak Demirtaş'a kapılarımız
sonuna kadar açıktır. Kendisini siyaset dünyasında kendi partimize mensup görmekten ötürü şeref duyarız" dedi.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da yapılan ziyaretin aslında gecikmiş bir buluşma olduğunu ifade ederek; geçen günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün İZTO'ya yaptığı ziyaret sırasında Meclis Başkanı Necip Kalkan tarafından kürsüye 'çok çocuklu bakan' olarak davet etmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Demirtaş, "Bakanımızın odamıza yaptığı ziyarette kürsüye Meclis Başkanımız Necip Kalkan tarafından çok çocuklu bakan olarak davet edilmesini bir yanlışlık olarak görmüyorum. Bilinçli olarak yanlış yapılan bir nokta değil; espri olsun diye yapılmıştır" düzeltmesinde bulundu. Daha sonra ziyarete ilişkin açıklama yapan İZTO Başkanı Demirtaş, "Demokrat Parti'ye önümüzdeki seçimlerde başarılar diliyorum. Bir siyasi partinin başarılı ya da başarısız olduğunu en iyi sandıklardan çıkan sonuçlar belirler.
Türkiye'de bugün hâla Celal Bayar, Adnan Menderes ve Süleyman Demirel'in inkar edilemeyecek katkıları mevcuttur" diyerek 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir sözünü hatırlattı. Demirtaş, "En iyi devlet envanterini Devlet İstatistik Kurumu değil; Sayın Demirel bilirmiş" açıklamalarında bulundu.
GÜNCEL SİYASETİ DEĞERLENDİRDİ
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bugün siyasete baktığımızda özellikle siyasi parti yöneticilerinin bir inatlaşma içerisinde olduklarını söyledi. Merkez Sağ'da bir parçalanma olduğunu anlatan Demirtaş, şunları söyledi: "Ekonomiyi siyasetten ayırmak mümkün değil. Bizim isteğimiz siyasi partilerin bu ülkeye inanan, dışarıya açılmak için adımlar atan ve dünyanın en iyi on ülkesi arasında yer almak için mücadele etmektir. En önemlisi de Atatürkçü ve laik düşünce ile hareket etmesidir. Demokrat
Parti'de buna layık bir partidir. Çünkü İzmir konusundaki projelerle gündemde fazla polemik oluşturmadan gerçekçi ve doğru söylemlerle kaliteli bir misyon sergiliyorlar."
DEMİRTAŞ'TAN DEMİREL USULÜ CEVAP
Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı Aytun Çıray'ın siyasete davet çağrısına ise İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş şöyle cevap verdi: "Süleyman Demirel der ki: 'hiçbir zaman erken konuşmayacaksın' Ben de öyle yapıyorum. Şu an herhangi bir konu hakkında erken konuşma taraftarı değilim. Ama umut ediyoruz ki Necip Kalkan'ı bu yıl parlamentoya gördereceğiz."
(AH-YK-HO-Y)