Başkan Eşleri Mamak'ta Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ve ilçe belediye başkanlarının eşleri Mamak'ta bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ve Ankara ilçe belediye başkanlarının eşleri ve kadın kolları başkanları, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül'ün ev sahipliğinde buluştu. Abidinpaşa Lale Restoran'da sıcak ve samimi bir havada geçen yemekte birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi. İlçelerde kadınlara yönelik yürütülen çalışmalara hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Zeliha Akgül, kadınlar arası dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Akgül, kadınların omuz omuz verdiğinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir şeyin olamayacağını söyledi. Donanımlı olmanın ancak eğitimle mümkün olacağına işaret eden Akgül, "Bizler bir bütünün parçalarıyız. Bizler donanımlı olmak ve kendi ayaklarımızın üstünde durmak zorundayız" dedi.
Yerel siyasetin en az genel siyaset kadar önemli olduğunu kaydeden Akgül, yerel yönetimlerin kadınların hayatını zorlaştıran ya da kolaylaştıran bir güce sahip olduğunu belirtti. Kadınları mağdur eden sorunların yerel yönetimler tarafından çözümlenebileceğini kaydeden Akgül, Mamak'ta kadına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Akgül, kadınların toplumsal gelişimlerine katkıda bulunmak, niteliklerini artırmak, sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalarını sağlamak amacıyla Mamak Dayanışma
Merkezi'nin kurulduğunu bildirdi.
Toplantı sonunda her ay değişik bir ilçede toplanıp ilçelerdeki değişim ve gelişimlerin paylaşılması, belirlenen konu başlıkları üzerinde müzakere edilmesi, toplumsal ve bölgesel etkinliklere birlikte katılım sağlanması ve eğitime yönelik seminerlerin planlanması yönünde kararlar alındı