Bakan Yıldız'dan Mevlit Kandili Mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarın kutlanacak Hz. Muhammed'in doğduğu gün olan Mevlit Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yayımladığı mesajında peygamber efendimizin mesajlarını iyi anlamak gerektiğini vurguladı. Bakan Yıldız, peygamber efendimizin insanlığa sunduğu mesajlara iyi kulak vermenin önemine değinerek şunları belirtti:
"Peygamber halkasının son temsilcisi Hazreti Muhammed'in doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. İslam ülkeleri ve tüm dünyanın çeşitli acılar yaşadığı günümüzde, Hazreti Muhammed'in sunduğu mesajlara kulak vermeli, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız. Böyle bir ortamda Hz. Peygamber'in insanları kardeş yapan, insanlara sırf insan olduğu için değer veren, nefret olan yere sevgiyi koyan, barış ve rahmet yüklü mesajına daha çok ihtiyacımız var. Mübarek Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemlidir. Böyle günleri ve geceleri bir vesile olarak kabul etmeliyiz ve anlamına uygun bir şekilde yaşamalıyız. Mevlit Kandili'nin insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, Kayserili hemşerilerimizin, Türk milletinin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum."