Atılım Üniversitesi'nden eğitime dev yatırım

Ankara'nın en gözde Üniversitelerinden biri olan Atılım Üniversitesi, Türkiye'yi etkisi altına alan ekonomik krize rağmen yatırımlarına aralıksız devam ediyor...

Atılım Üniversitesi'nden eğitime dev yatırım
Atılım Üniversitesi, global ekonomik krizin etkisini sürdürdüğü dönemde bile eğitim yatırımlarını aralıksız sürdürdü. Kendi alanında ülkemizde tek, dünyada sayılı merkezlerden biri olan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin resmi açılışı nisan ayında gerçekleşecek. Atılım Üniversitesi’nin yeni Hukuk Fakültesi Binası ve Mühendislik Fakültesi Ek Binası ise mayıs ayında açılacak. Üniversitesi’nin tüm hedefleri gerçekleştiğinde, toplam yatırım tutarının 70 milyon dolar olması bekleniyor.

Vakıf üniversiteleri arasında uzman kadrosu, 6000’e yaklaşan öğrenci sayısı, gelişmiş laboratuar olanakları ve ülkemizde ilk kez eğitim verilen bölümleriyle mühendislik alanında farklı bir konumda bulunan, bölüm zenginliğiyle Türkiye’de ilk dörtte yer alan Atılım Üniversitesi, mevcut eğitim kalitesini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Atılım Üniversitesi, Temmuz 2009’da temeli atılan ve dokuz ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanacak olan Mühendislik Fakültesi Ek Binası ve Hukuk Fakültesi binasını mayıs ayında hizmete açacak. Üniversite, resmi açılışı nisan ayında yapılacak olan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi ile de birçok ilke imza atacak.

Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Yalçın Zaim, “Üniversitemiz, 1997 yılında 3700 m2’lik kapalı alanda eğitime başladı ve yaşanan ekonomik krizlere rağmen on üç yıl gibi kısa bir sürede 20 kat büyüyerek toplamda 74.228 m2’lik kapalı alana ulaştı. Eğitimin, ülkemizin geleceği ve gelişmesi açısından stratejik bir öneme sahip olduğu bilinciyle bu yatırımları hayata geçiriyoruz. Bireylerin alternatiflerinin arttığı günümüzde, planlama konusunda günün ve geleceğin koşullarını iyi değerlendiren, güncel, uygulamaya dönük, rekabete açık, öncü niteliği taşıyan bir eğitim kurumu olmak yolunda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Gerçekleştirileceğimiz yatırımlar sonucunda, eğitim sektörünün artan Ar-Ge gücünün uygulama yönünde kullanılması ve ülke sanayisinin bu güçten faydalanabilmesi gündemimizde önemli bir yere sahip.” diyerek, bir araştırma üniversitesi olmak yolundaki hedeflerini özetliyor.

Krizde öğrencilere de destek
Atılım Üniversitesi, ekonomik krizin öğrencilere olan etkisini azaltabilmek için de bir takım uygulamaları hayata geçirdi. Öğrencilere destek olabilmek amacıyla burs yönetmeliğinde çeşitli düzenlemeler yapan Atılım Üniversitesi, burslu öğrencilerinin burslarını korumaları ve burssuz öğrencilerin burs hakkı kazanabilmeleri konusunda kolaylıklar tanıdı.

Atılım Üniversitesi hakkında
Atılım Üniversitesi, 15 Temmuz 1997 tarihinde Ankara'da Atılım Vakfı tarafından 2547 sayılı kanun ile vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesi olarak kuruldu.
Yabancı dille öğretim olanağı sunan Atılım Üniversitesi, ABET 2000 gibi uluslararası standartlara uygun eğitim programları uyguluyor. Üniversite, Erasmus kapsamında birçok Avrupa ülkesindeki üniversiteyle öğrenci değişim programı sunuyor, University of Incarnate Word (San Antonio / Texas) ile öğrenci değişimi anlaşması bulunuyor. University of Dortmund ile öğretim ve araştırma alanlarında işbirliği olan Atılım Üniversitesi’nin kadrosunda, konularında yetkin 377 akademik, 248 idari personel yer alıyor.