Alaca Ihlamur Ağaçlarıyla Donatılıyor

Çorum Alaca Belediyesi çevre düzenlemesi çalışmalarına hız verdi.

Alaca Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe merkezinde kaldırım kenarlarını süsleyen ağaçları sökerek yerine ıhlamur ağaçları dikiyor. Belediye ekipleri çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Ankara-Zile-Çorum-Yozgat caddelerindeki kaldırımlarda bulunan ağaçları yeniliyor.
İlçedeki 4 ana artere ayrı bir güzellik katan ağaçlarda yazın oluşan ağda ve köklerin kaldırımları patlatması nedeniyle yenilenmesi kararı alan Alaca Belediyesi, yenileme çalışmalarına Zile Caddesi'nden başladı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, cadde üzerindeki kaldırımlarda bulunan katalpa ağaç türünün kaldırımları patlatması ve ağda şeklinde damla oluşturması nedeniyle halktan sürekli şikayet aldıklarını söyledi.
Başkan Eyvaz, sökülen katalpa ağaçlarının yerine ilçe iklimine uygun çeşitli ağaç türleri ile ıhlamur ağaçlarının dikileceğini açıkladı. Çalışmalar sonunda ilçenin yeni bir görünüm kazanacağını da ifade eden Eyvaz, ayrıca patlayan kaldırımların da yenileneceğini kaydetti.