Alaca'da Örnek Çalışma

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Külah köyü sakinleri çevre duyarlılıklarını yaptıkları örnek çalışmalarla gösteriyorlar.

Külah köyü sakinleri Muhtarı Hıdır Demirbaş öncülüğünde başlatılan "Temiz bir çevre ve yeşil bir alan" projesi kapsamında köylüler, köy merkezinde ve köy yolu üzerinde çöp toplama ve ağaçlandırma çalışması yaptılar.
Yaşlısıyla genciyle köy halkının tamamının katıldığı çalışmalarda 7 römork çöp toplanırken, ağıska, kokarağaç ve çam fidelerinden oluşan yüzlerce fidan da toprakla buluştu.
İmece usulü "Temiz bir çevre ve yeşil bir alan" sloganıyla harekete geçtiklerini ifade eden Muhtar Hıdır Demirbaş, Külah köyü olarak çevreye olan duyarlılıkların göstermek istediklerini ve gelecek nesillere daha temiz ve daha yeşil bir çevre bırakmayı amaçladıklarını söyledi.
Tüm köy halkının katıldığı çalışmalarda 7 römork çöp topladıklarına dikkat çeken Demirbaş, toplanan çöplerin çoğunun toprağa ve çevreye büyük zararı olan plastik maddelerden oluştuğuna dikkat çekti.
Çevre temizliği çalışmalarını bitirdikten sonra yüzlerce fidanı da toprakla buluşturduklarını anlatan Demirbaş, gelecek nesillere tertemiz ve yemyeşil bir çevre bırakma arzusu içinde olduklarını vurguladı.