Van Valisi Münir Karaloğlu'nun İncelemeleri

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van'daki hayvancılık sektörünü desteklemek için Türkiye'deki tüm kombinalar kapatılsa dahi Van'dakinin kapatılmaması gerektiğine inandığını söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun İncelemeleri
Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Et ve Balık Kurumu Van Et Kombinası'nda incelemelerde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, Kombina Müdürü Ümit Nevruz'da kurum ile ilgili bilgi aldı. Tesisleri de gezen ve soğuk hava deposuna girerek etleri inceleyen Vali Karaloğlu, kesim için hayvan getiren vatandaşlarla da sohbet etti. Vali Karaloğlu, Van'daki hayvancılık sektörünü desteklemek için Türkiye'deki tüm kombinalar kapatılsa dahi Van'dakinin kapatılmaması gerektiğine inandığını söyledi. Hem hayvancılığın desteklenmesi hem de et fiyatlarının kontrol altında tutulması bakımında Et ve Balık Kurumu'nun önemli olduğunu ve Van'da da kombinenin olmasının daha da önemli olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, "Bu kombinelerin mutlaka açık kalması gerekir. Bölgedeki çiftçilerimize, hayvan yetiştiricilerimize destek vermesi açısında açık kalması lazımdır.. 2009 yılında kurum üreticilerimize 9 milyon lira para ödemiş. Bu miktar bölge ekonomisi ve çiftçilerimiz açısından çok önemli bir rakamdır" dedi.
Yaklaşık 30 yıl önce kurulan tesislerin ömrünü tamamladığını vurgulayan Vali Karaloğlu, tesislerin ya yenilenmesi ya da şehir dışına çıkarılması gerektiğini anlattı. Vali Karaloğlu, "Kombine 30 yıl önce kurulurken burası bomboş bir arazi iken, bugün tamamen mahallenin arasında kalmış durumda. Hem yaydığı koku hem de sinek üretmesiyle çevrede yaşayan insanları ciddi manada rahatsız ediyor. Bu kombineyi burada taşımak lazım. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile temasa geçip, Van-Erciş karayolu üzeri veya Gürpınar ilçesi yakınlarında hazine arazisi üzerine yeni bir kombine binası yapıp, mevcut yerini ise Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ'ye vererek konuta açmak lazım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Van İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Sertifikalı Et İşçiliği ve Kasaplık Eğitim Projesi' kapsamında eğitim gören gençleri de ziyaret eden Vali Karaloğlu, bir süre gençlerle görüştükten sonra kurumdan ayrıldı. Vali Karaloğlu'nun kombinaya yaptığı ziyarette Vali Yardımcısı Halil Berk ve İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas da eşlik etti.