Selzede Köyde Geçici Çözüm

Ocak ayı içinde Muğla'nın Milas ilçesinde ve çevresinde etkili olan yağışın ardından yıkılan Gökçeler köyü köprüsüne alternatif olarak yapılan servis yolu tekrar hizmete sunuldu.

Selzede Köyde Geçici Çözüm
22 Ocak'ta Milas ve çevresinde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle Hamzabey Deresi üzerindeki Gökçeler köprüsü yıkılmış ve bunun üzerine servis yolu yapılması karalaştırılmıştı.
Hamzebey Deresi içinde bulunan geniş bir noktaya 12 adet menfez konulmuş ve üzeri çakıl malzemesiyle kaplanmıştı. 06 Şubat Cumartesi günü tamamlanarak kullanıma açılan servis yolu 07 Şubat Pazar günü meydana gelen yağış nedeniyle dere sularına kapılarak kullanılamaz hale gelmiş ve servis yolunun tamamlanarak tekrar hizmete açılması için daha sonra 38 büz daha getirilmişti. 38 büzün yuvarlak tipte ve oraya uygun olmadığı gerekçesiyle daha önce getirilerek yerleştirilen 12 adet menfez tipinde 12 adet daha menfez getirildi. Toplamda 24 menfez yerleştirildi ve köy hizmetlerine bağlı araçlarla üzeri çakıl malzemesiyle kaplandı. Edinilen bilgiye göre suyun geldiği kısımlara taşlar yerleştirilecek ve böylece yolun, gelen sudan zarar görmesinin önüne geçilecek.
Köy hizmetleri araçları servis yolu üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Bu yoldan faydalanan 13 köyün öğrencileri ise daha kısa yoldan geçerek okullarına ulaşabiliyor.