Karacaören Baraj Gölü İçin Acil Eylem Planı

Karacaören Baraj Gölü'nün Isparta ve Burdur'un atıklarından kurtarılması çalışmaları için start verildi

Karacaören Baraj Gölü İçin Acil Eylem Planı
Karacaören Baraj Gölü'nün Isparta ve Burdur'un atıklarından kurtarılması çalışmaları için start verildi. Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Eğirdir Gölü'nde uygulanan özel hüküm belirleme çalışmalarının benzerinin Karacaören için de hayata geçirileceğini söyledi.
Karacaören'de hafta sonu bir dizi incelemelerde bulunduğunu belirten Isparta Valisi Ali Haydar Öner, "Karacaören iyi ama daha iyi olacak. Orada çok yönlü konular var. Balıkçıların sorunları var, atık sular sorunları var, Deri Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) ile ilgili sorunlar var. Burdur'un ve Isparta'nın talepleri var. Koruma kullanma dengesi içinde hareket edilecek. Bir yandan baraj gölü korunacak bir yandan da havzada yaşayan insanların hak ve menfaatleri gözetilecek. Eğirdir'de yaptığımız çalışmaların benzerini yapacağız" dedi.
Karacaören Baraj Gölü'nün içme suyu, turizm, çevre, su sporları ve enerji bakımından çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Öner, "Bunların hepsini dikkate alıyoruz. Ve yapılacak çalışmalar tüm bu maddeler göz önünde bulundurularak hazırlanıyor" diye konuştu.