Çorum Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Mutluluğu

Çorum Belediyesi ile Memur Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen arasında 'Sosyal Denge Sözleşmesi' imzalandı. Sözleşme kapsamında belediyede çalışan memurlara 150 ile 350 lira arasında ek gelir ödenecek.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Burhan Şahin, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Leyla Köse ile memurlar katıldı. Belediye Başkanı Külcü, Sosyal Denge Sözleşmesi'nin çok sayıda belediyede uygulandığını belirterek, "Çorum Belediyesi'nde ilk kez yapılacak. Aynı işin yapıldığı yerde memur ile işçinin farklı ücretler alıyor olması ve aynı zamanda eşit işe eşit ücret talebinin
göz önünde bulundurulması ile bu noktaya geldik. Bununla ilgili başlayan bir çalışma vardı. Benzer işleri yapan memurların da kendi aralarında ücret farkı vardı. Belediye başkanı olmadan önce de ücret farklılığı konusunda rahatsızlığımı dile getirmiş bir siyasetçiydim. Bugün görevimi yapıyorum" dedi. Sosyal Denge Sözleşmesi'nden belediyede çalışan 250 memurun yararlanacağını kaydeden Külcü, sözleşmenin Çorum Belediyesi'ne 2010 yılı için 600 bin TL'ye mal olacağını ifade etti.
Toplumsal barışa, huzura ve verimi arttırmaya yönelik projelere sendika olarak önem verdiklerini, aynı zamanda karşılıklı diyalog anlayışı içerisinde olduklarını belirten Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, "Geçmişte acı olayların olmaması için bizim kendi değerlerimiz olan ama bugün AB Sosyal Diyalog Projesi tarafından öğretilen diyalog, aslında bizim kültürümüzde vardır. Kaba kuvvete, güce dayalı sendikacılık dünyada ve Türkiye'de bitmiştir. Artık hizmet sendikacılığının ön plana çıkması
gerekiyor. İşveren taşın altına elini koydu ve burada bir sözleşme yapılıyor. Toplu sözleşme ve grev hakkı için bürokratik ve oligarşik engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz. Bu engellerin kaldırılması için mücadele edeceğiz" diye konuştu.
(MMY-BÖ-CC-Y)