Çetin Doğan'ın gözaltında sorgusu devam ediyor

Türkiye, dün sabah saatlerinde 'Balyoz Darbe Planı' iddiaları kapsamında eski Kuvvet Komutanlarının gözaltına alınmasıyla uyandı.

Çetin Doğan cuntası tarafından hazırlanan Balyoz Darbe Planı soruşturmasında sular ısınıyor...

Savcılar beş bin sayfadan oluşan Balyoz belgelerini TÜBİTAK ve Emniyet Kriminal birimlerine incelemeye aldırdı. TÜBİTAK ve Emniyet’in  yaptıkları araştırmada imzaların gerçek olduğu ve belgelerin ilk çıkış noktası olarak 1.Ordu Karargahı olduğu belirlendi.

Savcılar hükümete karşı darbe planı iddiasıyla süpheli olan 49 isme evlerinde arama ve gözaltına alınma karar verdi. Çetin Doğan ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin ev ve ofisinde aramalar yapılırken basının görüntü almasını önlemek için dairenin perdeleri örtüldü. Bilgisayardan gerekli bilgileri alan polis Çetin Doğan’ı da gözaltına alarak emniyete götürdü.

Soruşturma kapsamında 1.Ordu eski Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın Alevi komutanlara hitaben Güneydoğu’da postu deldirtmemeleri gerektiğini PKK ile savaşta Atatürkçü de olsa Sünnilerin ölmesi gerektiğini söylediği öne sürüldü.

Üç hafta önce BBC’de açıklama yapan Çetin Doğan, ordunun 12 Eylül darbesinde kendisini kullandığını ifade ederek "Biz dersimizi artık aldık. Bu devir bitmiştir" demişti.