Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal'ın Basın Toplantısı

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize kamuoyunda tartışmalara neden olan Çay Kanunu Taslağı'nın hükümetin gündeminde olmadığını, tasarıyı hazırlayan Rize Ticaret Borsası'nın TBMM'ye usulen kanun tasarısı gönderemeyeceğini söyledi

Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal'ın Basın Toplantısı
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize kamuoyunda tartışmalara neden olan Çay Kanunu Taslağı'nın hükümetin gündeminde olmadığını, tasarıyı hazırlayan Rize Ticaret Borsası'nın TBMM'ye usulen kanun tasarısı gönderemeyeceğini söyledi.
Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde basın mensupları ile bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karal yaptığı açıklamada Rize Ticaret Borsası başkanlığında oluşturulan Çalıştay tarafından hazırlanan Çay Kanunu Taslağı'na değinerek, bu tasarının hükümetin gündeminde olmadığını söyledi. Karal yaptığı açıklamada, "Bu çalışma iyi niyetle yapılmıştır. Rize Ticaret Borsası tarafından yürütülmüştür. Bu çalışmaların çay sektörünü daha iyi bir noktaya getirmek için başlatıldığını düşünüyorum. Bu çalışma siyasi bir yöne çekilmemelidir. Ancak bu tasarı ne hükümetin nede Tarım Bakanlığı'nın gündeminde yoktur. Bugüne kadar yapılan çalışmaların partimizle ve hükümetimizle hiçbir ilgisi yoktur. Hükümetimizin böyle bir tasarı düşüncesi de yoktur. Borsa'nın TBMM'ye kanun taslağı sunma gibi bir yetkisi bile yoktur" dedi.
Karal, yaptığı açıklamada Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Türkiye'nin en modern kanser araştırma merkezlerinden bir tanesinin kurulması için söz aldıklarını belirterek, "Hükümetimiz bu merkezin iç donanımında gerekli olan 8 milyon TL'lik cihaz desteğini vermeye hazır. Rizeli bir iş adamımız ise 7 bin 200 metre kare kapalı alana sahip olacak 5 Milyon TL değerindeki binanın yapımını üstlendi. Bu iş adamımızın ismini önümüzdeki günlerde açıklayacağız" diye konuştu.
Karal, arazi anlaşmazlığı nedeniyle Rize'nin Kalkandere ilçesinde yapılamayan Organize Sanayi Bölgesi'nin Ardeşen ilçesinde yapımı için çalışma başlatılacağını açıklayarak, "Kalkandere ilçesinde yıllardır yapımı için mücadele verilen Organize Sanayi Bölgesi hukuk duvarına tosladı. Danıştay kararı ile bir daha yapılmamak üzere iptal edildi. Kalkandere'deki 180 dönüm arazinin kamulaştırmasında sorun çıkmıştı. 350 dönüm arazinin kamulaştırması ise tamamlanmıştı. 180 dönüm arazide yaşanan problemden dolayı, bu arazi sahiplerinin şikayetinden dolayı organize sanayi bölgesi kurulamadı. Şimdi Organize Sanayi Bölgesi'nin Ardeşen ilçesinde kurulması için çalışma başlattık" şeklinde konuştu.
Karal, Rize'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, "Rize'de 6-7 bin civarında işsizimiz var. İlimizin en büyük sorunu işsizlik. İşsizlik oranımız Türkiye ortalamasının çok altında olsa da bu rakamı minimuma indirmek için çalışmalar başlatacağız" ifadelerini kullandı.