Aczmendi'ler haklı bulundu
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM), başvuran 127 Aczmendi, mahkeme tarafından haklı bulundu. Buna göre Aczmendiler duruşmalara dini kıyafetle katılabilecekler.

Aczmendi Tarikatı
Aczmendi, Elazığ Akşam Sanat Okulu mezunu Müslüm Gündüz'ün liderliğini yaptığı Nurcu olduğu iddia edilen tarikat.
Kendine özgü giyim tarzı olan ve 1985 yılında Elazığ'da kendi çevresinde bu kıyafetlerle Nur Risaleleri üzerine sohbet toplantıları yapan Gündüz'e çevresinde itibar edip uyanlar bu tarikatı oluşturdu.
Müslüm Gündüz ve müritleri Nurcu olduklarını söylerler. Aczmendilerin hepsinin siyah cübbe giymeleri, başlarına siyah sarık sarmaları, saçlarını uzatıp örmeleri, ellerinde asa taşımaları ve sakallarını uzatmaları ayrıca kendilerine özgü zikir ayinlerinde başlarını sallamaları ilgi çekmektedir.
