Kimse tuh böyle bakana demedi
Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi isimli programda, Bülent Arınç'ın gazeteciler için yaptığı eleştiri ve 'Tuh sana' sözleri tartışıldı.

Programa telefon ile bağlanan Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay Arınç'a ağır eleştiriler yöneltti.
Arınç'ın söyleminin çok düzeysiz olduğunu belirten Abakay, "Erzincan başsavcısının adliyedeki odasının basılmasıyla ilgili 'tuh sana' diyor Sayın Arınç, bunu söyleyen kişi daha kısa süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Güldal Mumcu'nun odasını basan kişi, kendisi oda basan birisi olarak hatta bunu da kabul etti. Yarım ağız özür falan diledi. Bu çok eleştirildi ama kimse sana tuh böyle bakana demedi" diye konuştu.
Bülent Arınç'ın görevini yapan gazetecilere sarfettiği hakaret içeren sözlerin asla kabul edilemez olduğunu dile getiren Abakay, "Arınç'ın söyledikleri düzeysiz, haksız ve saygısızlık çok saygısızlık" dedi.
ARINÇ'IN ŞEVKİ YILMAZLA CÜBBELİ AHMET HOCAYLA YARIŞMASINA GEREK YOK
Yapılan konuşmanın seçim propagandası olduğunu hatırlatan Abakay, "Bu seçim propagandası konuşması daha bilgili, seviyeli bir içerikte olmalıydı. Bakan düzeyine gelen kişi daha sorumlu konuşmalıydı. Sayın Arınç'ın, Şevki Yılmaz'la Cübbeli Ahmet Hoca'yla yarışmasına gerek yok onların önüne geçmesine gerek yok" ifadelerini kullandı.
Bu sözlerin ardından araya giren Ayşenur Arslan, Abakay'a "Ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.
DEMOKRASİ YERİNE CEMAAT KÜLTÜRÜ İLE YETİŞTİRİLİRSENİZ BU DURUMA DÜŞERSİNİZ
Arslan'ın sorusunu yanıtlayan Abakay, "Onun odasını basmayı düşünmüyoruz tabi ki, tuh böyle bakana demeyi de düşünmüyoruz. Demokrasi yerine cemaat kültürü ile yetişirseniz bu duruma düşülebiliyor" dedi.
İŞTE O SÖZLER
