Çetin Doğan'ın evi aranıyor

'Balyoz darbe planı' adlı belgeyi hazırladığı iddia edilen eski Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, evinde polis ekipleri tarafından arama yapıldığı iddialarını yalanlamasının ardından bir açıklama daha yaptı.

Orgeneral Çetin Doğan " Evim nihayet aranıyor" dedi.

''Balyoz Güvenlik Harekâtı Planı'' iddialarına ilişkin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Bodrum'daki villasında arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan'ın Bodrum'un Yeniköy Mahallesi'ndeki 3 katlı villasında Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama başlatıldı.
Arama çalışmasına Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve çok sayıda polis memurunun katıldığı görüldü. Arama çalışması sırasında villanın perdelerinin kapatıldığı gözlendi.
Polis ekipleri, villanın çevresinde güvenlik tedbiri alarak, villaya giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi İstanbul'a gönderildi.
İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin sabah erken saatlerde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilmişti.

İşlemlerinin tamamlanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen emekli Orgeneral Fırtına ile 6 kişi, iki ayrı araçla Esenboğa Havalimanına götürüldü. Bu kişiler daha sonra saat 13.40'daki tarifeli uçakla İstanbul'a gönderildi.

Balyoz Darbe Planı'nı Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan tarafından hazırlandığını iddia eden Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu konu ile ilgili olarak  “Bu belgeler bir bavul içinde Taraf'a geldi. 3 kişinin tatile çıkacağı zaman hazırlayacağı bir bavul şeklinde Taraf'a geldi. Bunların içinde orijinal belgeler ve DVD'ler vardı. Bunların nereye geldiğini söylemeyeceğim. Haber kaynağım bana bunların taranmış 4 DVD'sini verdi. Bu bavulu getiren kişide bunların orijinal DVD'leri vardı. DVD'lere ekleme yapmak mümkün değil. Çünkü bu eklemeler elektronik olarak saptanabilir. Ben bu CD'leri savcılığın isteği üzerine kendilerine teslim ettim. Süha Tanyeli'nin el yazısı ile yazılmış not defterini gördüm" demişti.

İddiaların gündeme gelmesinin ardından ekranlara çıkan Çetin Doğan iddiaları yalanlamıştı...

Darbe için hazırlandığı iddia edilen “Balyoz Planı”nın oluşturulduğu dönemde 1. Ordu Komutanı olan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Taraf gazetesinde çıkan ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu, ancak bazı cümlelerin özellikle kullanılmadığını belirtmişti.

Daha önce konuyla ilgili bir açıklama yapan emekli Orgeneral Çetin Doğan "Evimizde arama yok. İddialar hayal mahsulü" demişti.

ARAMA YAPILDIĞI ÖNE SÜRÜLEN SÜHA TANYERİ'NİN EVİ...

Eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin evinde "Balyoz Güvenlik Harekatı Planı" iddiaları kapsamında arama yapıldığı öne sürülüyor.